BOLTA
Enerji Haberleri

Liberty Hospitality Group, Karbon Salınımını Azaltma Hedefi

Liberty_Hospitality-Botanic_Garden

Liberty Hospitality Group, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nin (GSTC) tüm kriterlerini karşılayan 3. Seviye Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’na sahip otelleriyle 2026 yılına kadar karbon salınımını %10 azaltmayı planlıyor. Bu hedef, 2021 yılına kıyasla Kapsam 1 ve Kapsam 2 düzeylerinde gerçekleşecek.

Sürdürülebilirlik Politikaları

Liberty Hospitality Group, sürdürülebilirlik politikalarını enerji ve atık yönetimi, toplumsal sorumluluk, insan kaynağı, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda uyguluyor. 2024 yılında sürdürülebilirlik çalışmalarına daha fazla odaklanacak olan grup, bütçesinin büyük bir kısmını karbon ayak izini azaltmaya yönelik enerji verimliliği projelerine ve yenilenebilir enerji kaynaklarına harcayacak. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri, sürdürülebilir tedarik zinciri, atık yönetimi ve geri dönüşüm programlarını genişletecek.

Liberty Hospitality ges Liberty Hospitality Group, Karbon Salınımını Azaltma Hedefi eğitim

Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji

Liberty Hospitality Group, otellerin kalite departmanlarını kalite ve sürdürülebilirlik departmanları olarak güncelleyerek farkındalığı artırdı. 2024 yılında kurulan Sürdürülebilirlik Komisyonu, pazarlama birimiyle koordineli çalışarak çeşitli projeler başlattı. Otel odaları ve genel lavabolardaki su akış hızını sınırlayarak, atık suları arıtarak ve ozon dezenfeksiyon sistemi kullanarak su kaynaklarını koruyor. Grup, güneş enerjisi panelleri kurarak elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılıyor ve enerji tedarikçileriyle yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin anlaşmalar yapıyor. Bu çalışmalar sonucunda, yıllık enerji tüketiminde %7 azalma sağlandı.

Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm

Liberty Hospitality Group, otellerde tehlikeli atıkları uygun şekilde depolayarak lisanslı firmalara teslim ediyor ve tehlikeli atık miktarını azaltıyor. 2023 yılı itibarıyla entegre yönetim sistemine geçerek kağıt israfını önledi. Çalışan seçimlerinde dijital dokümantasyon sistemi ve eğitimler kullanarak kağıt atıklarını azalttı. Her bölümde geri dönüştürülebilir atıklar için ayrı kutular yerleştirildi ve çalışanlara bu konuda bilgi verildi. Plastik atık miktarını azaltmak için otel tesislerinde damacana su kullanımı ve ahşap çatal bıçak tercih edildi. Grup, atık miktarını %10 azaltarak geri dönüşüm oranlarını %20 artırmayı başardı.

Çevre Koruma ve Sosyal Sorumluluk

Grup, çevresel etkileri azaltmak için enerji ve su tüketimini %5 seviyelerine kadar düşürdü. Ayrıca, cankurtaranlar ve su sporları çalışanları ile deniz dip temizliği yaparak çevre koruma faaliyetlerinde bulundu. Misafirlere atık yönetim sistemi hakkında bilgilendirmeler yaparak atık miktarını azaltma konusunda teşvik etti. Çocuk misafirlere atık ayrıştırma konusunda etkinlikler düzenledi.

Yerel İstihdam ve Toplumsal Destek

Liberty Hospitality Group, yerel istihdamı desteklemek için otellerde coğrafi etiketli ürünler kullanıyor. LÖSEV, DEKAMER, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, TÜRÇEV, AÇEV, TEMA Vakfı gibi kamu yararına çalışan kuruluşlara bağışlarda bulunuyor. Yerel topluluklarla iş birliği yaparak eğitim ve sağlık gibi sosyal projelere katkı sağlıyor. Grup, ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, ISO 45001, ISO 10002, ISO 22000 Yönetim Sistemleri belgelerine sahip olup, Travel Life belgesine ve Turquality Marka Programı’nda yer alıyor.

Liberty Hospitality Group, Karbon Salınımını Azaltma Hedefi yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      eğitim      Liberty Hospitality Group, Karbon Salınımını Azaltma Hedefi

Liberty Hospitality Group, Karbon Salınımını Azaltma Hedefi
Liberty Hospitality Group, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nin (GSTC) tüm kriterlerini karşılayan 3. Seviye Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’na sahip otelleriyle 2026 …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-10
Enable Notifications OK No thanks