BOLTA
Enerji Haberleri

Nükleer Enerjinin Finansmanı Tartışıldı: Yatırım Hacmi 10 Trilyon ABD Dolarını Geçebilir

nükleer_enerji_zirve_2024

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından düzenlenen 10. Nükleer Santraller Zirvesi – NPPES’te, ‘Nükleer Enerji Finansmanı’ konulu bir oturum gerçekleşti. Oturumda, nükleer enerji yatırımlarının önümüzdeki 20 yıl içinde 10 trilyon ABD dolarını aşabileceği ve bu yatırımların finansmanında izlenebilecek yollar tartışıldı.

Oturum Detayları ve Konuşmacılar

Oturumun başkanlığını Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü (NNWI) Başkanı Tim Yeo üstlenirken, konuşmacılar arasında IBNI – Uluslararası Nükleer Altyapı Bankası Kurucusu ve Başkanı Daniel Dean, Pillsbury Winthrop Shaw Pittman Enerji ve Doğal Kaynaklar Partneri Vincent Zabielski ve B1 Grup Danışmanlık Teknoloji ve İşlemler Direktörü Alexander Temkin yer aldı.

nukleer enerji zirve 2024 Nükleer Enerjinin Finansmanı Tartışıldı: Yatırım Hacmi 10 Trilyon ABD Dolarını Geçebilir 10. Nükleer Santraller Zirvesi

Nükleer Enerjide Yatırım Hacmi ve Gelecek Projeksiyonları

IBNI Kurucusu ve Başkanı Daniel Dean, “2050 yılına kadar en az 1 TW ek nükleer kapasiteye ihtiyaç duyulacak. Önümüzdeki 20 yıl içinde nükleer enerji alanındaki toplam küresel yatırım hacmi 5 trilyon ABD dolarının üzerinde olacak. Her şeyi doğru yaparsak bu rakam 10 trilyon ABD dolarının üzerine de çıkabilir” dedi.

Dean, IBNI’nın küresel nükleer kapasite artışını teşvik etme hedeflerini de şöyle sıraladı: 2030 yılına kadar 20 GW, 2035 yılına kadar 100 GW ve 2040 yılına kadar da 600 GW’ın üzerinde ek kapasite. IBNI, sınırlı devlet finansmanı ile piyasa tabanlı finansman arasındaki boşlukları doldurmayı hedefliyor.

Yenilikçi Finansal Modeller ve Hükümet Desteği

Pillsbury Winthrop Shaw Pittman Enerji ve Doğal Kaynaklar Partneri Vincent Zabielski, nükleer enerji finansmanında yenilik ihtiyacını vurgulayarak, “Diğer endüstrilerdeki başarılı uygulamalardan ilham alan yeni finansal modellerin geliştirilmesi önemli. Nükleer finans piyasası biraz hayal gücünden yoksun görünüyor, ancak önemli değişimler de var” dedi. Zabielski, teknoloji devlerinin büyük yatırımları ve stratejik girişimlerinin nükleer enerjiye olan bağlılığı gösterdiğini belirtti.

B1 Grup Danışmanlık Teknoloji ve İşlemler Direktörü Alexander Temkin ise, nükleer güç santrali projelerinin uluslararası standartlara uygun olması ve güçlü hükümet desteği almasının kritik önemini vurguladı.

10. Nükleer Santraller Zirvesi Hakkında

Daha fazla bilgi almak isteyenler, www.nuclearpowerplantsexpo.com adresini ziyaret edebilirler.

Nükleer Enerjinin Finansmanı Tartışıldı: Yatırım Hacmi 10 Trilyon ABD Dolarını Geçebilir yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      10. Nükleer Santraller Zirvesi      Nükleer Enerjinin Finansmanı Tartışıldı: Yatırım Hacmi 10 Trilyon ABD Dolarını Geçebilir

Nükleer Enerjinin Finansmanı Tartışıldı: Yatırım Hacmi 10 Trilyon ABD Dolarını Geçebilir
Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından düzenlenen 10. Nükleer Santraller Zirvesi – NPPES’te, ‘Nükleer Enerji Finansmanı’ konulu bir oturum gerçe…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-10
Enable Notifications OK No thanks