BOLTA
Enerji Haberleri

Türkiye’nin Termal Sularını Değerlendirme Potansiyeli

Prof._Dr._Karl_Ludwig_Resch_termal_su

Dünyaca ünlü termal uzmanı Prof. Dr. Karl Ludwig Resch, Marmaris’te incelemelerde bulunarak Türkiye’nin termal sularını değerlendirmesi halinde bu alanda dünyanın merkezi olabileceğini belirtti. Türkiye’nin zengin termal kaynakları, termal turizm alanında büyük bir potansiyel sunuyor.

Marmaris’teki İçmeler Kızılbük Thermal Wellness Resort Projesi

Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olan ve Marmaris’teki nitelikli ilk termal tesis olan İçmeler Kızılbük Thermal Wellness Resort Projesi, uzmanların ilgisini çekiyor. Prof. Dr. Resch, tesisleri inceledi ve Türkiye’nin termal kaynaklarının sağlık turizmine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Prof. Dr. Karl Ludwig Resch termal su1 Türkiye’nin Termal Sularını Değerlendirme Potansiyeli Enerji Bülteni

Türkiye’nin Termal Turizmdeki Yeri

Prof. Dr. Resch, Türkiye’nin termal kaynaklar bakımından dünyanın merkezi konumunda olduğunu ve Kızılbük GYO’nun bu alanda önemli bir yatırım yaptığını ifade etti. Almanya’daki sağlık turizmi ve SPA sektörünün gelişimine liderlik eden Prof. Dr. Resch, Türkiye’nin termal turizmde lider olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

2024’ün İlk 4 Ayında Elde Edilen Gelir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde 428.072 yabancı sağlık hizmeti almak için Türkiye’ye geldi ve bu ziyaretlerden 849 milyon 663 bin dolar gelir elde edildi. Prof. Dr. Resch, Türkiye’nin sağlık turizminde gözle görülür bir büyüme yaşadığını ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını kaydetti.

Kızılbük Thermal Wellness Resort’ün Kapsamlılığı

Prof. Dr. Resch, Kızılbük Thermal Wellness Resort’ü gezdikten sonra, bugüne kadar gördüğü en kapsamlı ve en büyük tesis olduğunu belirtti. Tesisin sadece deniz ve tatil keyfi sunmakla kalmayıp, yıl boyunca termal suyun keyfini çıkartma imkanı sunduğunu söyledi. Bu tesisin Türk termal su turizmi endüstrisinde yeni bir sayfa açacağını ve Almanların da bu tesisi ziyaret edeceğine emin olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Termal Sularını Değerlendirme Potansiyeli yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Enerji Bülteni      Türkiye’nin Termal Sularını Değerlendirme Potansiyeli

Türkiye’nin Termal Sularını Değerlendirme Potansiyeli
Dünyaca ünlü termal uzmanı Prof. Dr. Karl Ludwig Resch, Marmaris’te incelemelerde bulunarak Türkiye’nin termal sularını değerlendirmesi halinde bu alanda dünyanın merkezi ola…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-10
Enable Notifications OK No thanks