BOLTA
Enerji Haberleri

Çin, güneş fotovoltaik üretimi için yeni yatırım kuralları getiriyor

Reuters’ın haberine göre, yeni kurallar uyarınca projelerin asgari yüzde 30 sermaye oranına sahip olması gerekecek. Daha önce bu asgari oran polisilikon üretim projelerine uygulanırken diğer fotovoltaik projeleri için asgari oran yüzde 20 idi. Bakanlık, genellikle toplam yatırım hissedarlarının kendi varlıklarıyla yatırdıkları yüzdeyi ifade eden oranın tanımını yapmadı. Ancak MIIT, yönergelerin sektörün gelişimini yönlendirmeyi amaçladığını ve proje onaylarında bağlayıcı olmayacağını belirtti.

Çin Enerji Geçişi ve Emtia Araştırmaları Başkanı Albert Miao, “Genel olarak, bunun doğru yönde atılmış çok küçük bir adım olduğunu düşünüyoruz. İleriye baktığımızda, Çin’deki ilgili hükümet yetkililerinin daha somut arz yanlısı politikalarla devam edip etmeyeceğini izlemek önemli olacak. Şimdilik, güneş enerjisi tedarik zincirindeki piyasa odaklı arz kesintisi, piyasayı yeniden dengelemek ve fiyatları yükseltmek için önemli olacak.” dedi.

Yönetmelikte ayrıca farklı tipteki güneş paneli teknolojileri için asgari verimlilik seviyeleri de belirleniyor. Kural hem yeni inşaat hem de genişleme projeleri için geçerli olurken, taslak yönetmeliğe ilişkin görüş bildirme süresi 15 Temmuz’a kadar devam edecek. MIIT, fotovoltaik sektörünün yönetimini güçlendirmeyi ve iyileştirme ve yapısal ayarlamaları hızlandırmayı amaçladıklarını söyledi. Taslak yönetmelikte ayrıca kayıtlı şirketlerin araştırma, geliştirme ve süreç iyileştirme için yıllık harcamalarının mevcut yönergelere uygun olarak en az 10 milyon yuan (1,38 milyon dolar) olması ve toplam satışların yüzde 3’ünden az olmaması gerektiği belirtildi.

#
Anasayfa      çin      Çin, güneş fotovoltaik üretimi için yeni yatırım kuralları getiriyor

Çin, güneş fotovoltaik üretimi için yeni yatırım kuralları getiriyor
Reuters’ın haberine göre, yeni kurallar uyarınca projelerin asgari yüzde 30 sermaye oranına sahip olması gerekecek. Daha önce bu asgari oran polisilikon üretim projelerine uy…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-11
Enable Notifications OK No thanks