BOLTA
Enerji Haberleri

Almanya’da kömür enerjisi üretimi, 2. çeyrekte rekor düşük seviyeye geriledi

Ülkenin şebeke ajansı BNetzA’ya göre, linyit beslemesi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 18’den fazla düşerek yaklaşık 14.300 GWh’e gerilerken, taş kömürü üretimi yüzde 38’den fazla düşerek 3.800 GWh’ye geriledi. BNetzA , her iki enerji kaynağının da en azından mevcut veri serisinin başlangıcından bu yana en düşük üretim rakamlarını kaydettiğini söyledi. Yenilenebilir enerji üretimi neredeyse yüzde 9 artarak 65.400 GWh’ye çıktı ve bu da toplam elektrik üretiminin yüzde 65’inden fazlasını oluşturan bir paya yol açtı. Elektrik üretimi genel olarak yaklaşık yüzde 1 düşerken, elektrik tüketimi yüzde 1 arttı.

BNetzA, kara rüzgârı , açık deniz rüzgârı ve güneşten gelen beslemelerin üç aylık zirveye ulaştığını söyledi. Fotovoltaikler, geçen yıla kıyasla yaklaşık yüzde 11 artışla 24.300 GWh ile ikinci çeyrekte bir kez daha en önemli enerji kaynağı oldu. Bu artış, ortalamanın üzerinde güneş ışığı ve toplamda yaklaşık 10 GW kapasiteye ulaşan yeni güneş kurulumları sayesinde gerçekleşti. Kara rüzgârı üretimi, hem güçlü rüzgârlar hem de yeni kurulumların artışa katkıda bulunmasıyla yüzde 7’den fazla artarak yaklaşık 21.400 GWh’ye çıktı. Açık deniz rüzgâr enerjisi üretimi yaklaşık yüzde 17 artarak yaklaşık 5.300 GWh’ye çıktı. Almanya, yenilenebilir kaynakların tüketimdeki payını 2030 yılına kadar yüzde 80’e çıkarmayı hedefliyor.

#
Anasayfa      Almanya      Almanya’da kömür enerjisi üretimi, 2. çeyrekte rekor düşük seviyeye geriledi

Almanya’da kömür enerjisi üretimi, 2. çeyrekte rekor düşük seviyeye geriledi
Ülkenin şebeke ajansı BNetzA’ya göre, linyit beslemesi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 18’den fazla düşerek yaklaşık 14.300 GWh’e gerilerken, taş kömürü üretimi yü…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-12
Enable Notifications OK No thanks