BOLTA
Enerji Haberleri

Çelik sektörüne iklim hedeflerine ulaşmak için evrensel eylem çağrısı yapıldı

Sertifikasyonla 1,5°C’ye Doğru İlerlemenin Haritası başlıklı rapor, iklim hedeflerine ulaşılabilmesi için sektörün, bugün dünya çapında faaliyet gösteren her çelik üretim tesisinin on yılın sonuna kadar günümüzün ortalama emisyon yoğunluğundan daha az karbon emisyonu gerektiğini vurgulayarak, sektörün her köşesinde ve bölgesinde acil ilerleme sağlanması gerekliliğinin altını çiziyor.

Raporda altı önemli çelik üretim bölgesinin incelendiği bir çalışma yer alıyor ve hurda bulunabilirliği, doğal kaynak bağışları, iklim politikaları ve mevcut finansman gibi koşulların endüstriyel değişimin hızını ve doğasını muhtemelen etkileyeceği belirtiliyor. Bu nedenle “bölgesel yaklaşımlar” çağrısında bulunuyor ve tüm endüstrinin değişmesi gerekse de ölçekte radikal değişimin zaman aldığı konusunda uyarıyor.

ResponsibleSteel ayrıca çelik üreticilerini fiziksel tesis sınırlarının ötesine bakmaya çağırarak, dolaylı tedarik zinciriyle ilgili emisyonların 2050 yılına kadar toplam ortalama sektörel emisyonların yaklaşık üçte birini oluşturacağını tahmin ediyor.

ResponsibleSteel’in CEO’su Annie Heaton, “Çelik endüstrisini dönüştürmek cesur ve evrensel eylemler gerektirecek. Hiç kimse kenarda oturamaz. Analizimiz, sertifikasyonun hem planlama hem de her sahanın ilerlemesini adil bir şekilde izlemek için nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. Sertifikası olmayanlar izlenemez.” dedi.

#
Anasayfa      çelik sektörü      Çelik sektörüne iklim hedeflerine ulaşmak için evrensel eylem çağrısı yapıldı

Çelik sektörüne iklim hedeflerine ulaşmak için evrensel eylem çağrısı yapıldı
Sertifikasyonla 1,5°C’ye Doğru İlerlemenin Haritası başlıklı rapor, iklim hedeflerine ulaşılabilmesi için sektörün, bugün dünya çapında faaliyet gösteren her çelik üretim tes…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-12
Enable Notifications OK No thanks