BOLTA
Enerji Haberleri

Daimler Truck ve Volvo Group’un Ortak Girişimi Cellcentric, Yakıt Hücresi Sistemlerinin Pilot Üretimine Başladı

Daimler_Truck_ve_Volvo

Geleceğin karbon nötr ulaşımında önemli bir kilometre taşı olan Daimler Truck ve Volvo Group’un ortak girişimi cellcentric, endüstriyel ölçekte yakıt hücresi üretimi için pilot üretim tesisini açtı.

Cellcentric ve Karbon Nötr Ulaşım Hedefi

Daimler Truck ve Volvo Group’un 2021 yılında hidrojen bazlı yakıt hücresi sistemleri geliştirmek ve üretmek için kurduğu cellcentric, karbon nötr ulaşım hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha attı. Geliştirme aşaması ve prototip üretiminin ardından cellcentric, kamyonlar için endüstriyel ölçekte yakıt hücresi üretimine başlayacak.

Daimler Truck ve Volvo Daimler Truck ve Volvo Group’un Ortak Girişimi Cellcentric, Yakıt Hücresi Sistemlerinin Pilot Üretimine Başladı Cellcentric

Üretim ve Ekosistem

Cellcentric, dünya genelinde yakıt hücrelerinin öncü üreticisi olmayı hedeflemekte ve 2050 yılına kadar karbon nötr ve sürdürülebilir ulaşımı sağlamayı amaçlamaktadır. İlk aşamada ağır yük taşımacılığı için düşük maliyetli yakıt hücresi sistemleri geliştirecek olan cellcentric, bu sistemlerin üretimiyle beraber tam kapsamlı bir ekosistem de oluşturacak. Bu ekosistem, tahrik sistemi bileşen çözümlerinin araç yönetim sistemine entegrasyonunu sağlayarak, müşterilere yüksek kaliteli ürünler sunmayı hedefliyor.

Çevre Dostu ve Döngüsel Ekonomi

Cellcentric, yakıt hücresi sistemlerinin yaşam döngüsü sonunda çevre dostu yöntemlerle geri dönüştürülmesini planlıyor. Döngüsel ekonomi konseptine dayalı yaklaşımıyla, cellcentric, kaynakları, malzemeleri ve ürünleri mümkün olduğunca çevreye duyarlı ve verimli bir şekilde kullanmayı hedeflemektedir.

Mercedes-Benz Türk Hakkında

Mercedes-Benz Türk, 1967 yılından bu yana Türkiye’de ağır ticari araç endüstrisinin öncüsü olarak faaliyet göstermektedir. Şirket, 2020 yılına kadar kamyon ve otobüs gruplarındaki faaliyetlerine ek olarak Mercedes-Benz marka hafif ticari araçların ve Daimler AG çatısı altındaki tüm otomobil markalarının satışını gerçekleştirmiştir. Daimler AG, 2020 yılında kamyon ve otobüs ile otomobil ve hafif ticari araçlar birimlerini iki ayrı şirket yapısı altında topladı. 01.12.2021 itibarıyla, Mercedes-Benz Türk A.Ş., Daimler Truck AG altında; Aksaray Kamyon Fabrikası, Hoşdere Otobüs Fabrikası ve iki AR-GE merkezi ile kamyon ve otobüs gruplarından sorumlu olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Yaklaşık 1.4 milyar avro yatırım hacmiyle, Mercedes-Benz Türk A.Ş. bugün Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biridir ve 7.000’i aşkın personel istihdam etmektedir.

İlgili basın bültenine ve yüksek çözünürlüklü görsellere Mercedes-Benz Türk medya websitesinden ulaşabilirsiniz.

Daimler Truck ve Volvo Group’un Ortak Girişimi Cellcentric, Yakıt Hücresi Sistemlerinin Pilot Üretimine Başladı yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Cellcentric      Daimler Truck ve Volvo Group’un Ortak Girişimi Cellcentric, Yakıt Hücresi Sistemlerinin Pilot Üretimine Başladı

Daimler Truck ve Volvo Group’un Ortak Girişimi Cellcentric, Yakıt Hücresi Sistemlerinin Pilot Üretimine Başladı
Geleceğin karbon nötr ulaşımında önemli bir kilometre taşı olan Daimler Truck ve Volvo Group’un ortak girişimi cellcentric, endüstriyel ölçekte yakıt hücresi üretimi için pil…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-12
Enable Notifications OK No thanks