BOLTA
Enerji Haberleri

İngiltere’de her 25 dakikada bir elektrikli araç şarj cihazı kuruluyor

The Guardian’ın haberine göre, ChargeUK verileri, Haziran ayı sonu itibarıyla İngiltere’de 930 bin adet şarj cihazı bulunuyordu, ancak bunların büyük çoğunluğu evlere ve işyerlerine kurulmuştu ve yalnızca yaklaşık 65 bin adet genel şarj cihazı kullanıma açıktı.

Kamuya açık şarj istasyonları, otoyollardaki ultra hızlı şarj istasyonlarından, sokak lambaları üzerindeki yavaş şarj istasyonlarına kadar çeşitlilik gösterirken, ChargeUK analizi , şirketlerin talebi karşılamak için yarıştığı bahar çeyreğinde her 25 dakikada bir yeni bir kamu şarj cihazının kurulduğunu gösterdi . Veri şirketi Zapmap’e göre şirketler 2024’ün ikinci çeyreğinde 5 bin 100 kamu şarj cihazı kurdu.

ChargeUK’in CEO’su Vicky Read, “On yıldan biraz fazla bir sürede, İngiltere’nin şarj sektörü yeşil ekonomide önemli bir oyuncu haline geldi, bugün bir milyondan fazla elektrikli araç sürücüsünün güvendiği altyapıyı sağladı ve 2030 ve sonrasına kadar ihtiyaç duyulan şarjı sağlamak için hızla ölçekleniyor.” dedi.

#
Anasayfa      ChargeUK      İngiltere’de her 25 dakikada bir elektrikli araç şarj cihazı kuruluyor

İngiltere’de her 25 dakikada bir elektrikli araç şarj cihazı kuruluyor
The Guardian’ın haberine göre, ChargeUK verileri, Haziran ayı sonu itibarıyla İngiltere’de 930 bin adet şarj cihazı bulunuyordu, ancak bunların büyük çoğunluğu evlere ve işye…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-16
Enable Notifications OK No thanks