BOLTA
Enerji Haberleri

Almanya, AB’nin kaynak çeşitliliği için Sırbistan’la lityum çıkarma anlaşması imzalayacak

CLEW’de yer alan habere göre, Alman Şansölyesi Olaf Scholz, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile küresel elektrikli mobiliteye geçiş için önemli bir bileşen olarak görülen hammaddenin ticaretiyle ilgili bir anlaşma imzalayacak. Scholz’a, Sırbistan hükümetinin bu hafta başında Balkan ülkesinin batısındaki Bosna-Hersek sınırındaki Loznica kasabası yakınlarındaki Avrupa’nın en büyük lityum madenindeki rezervlerin işletilmesine yeşil ışık yakmasının ardından Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı Maros Sefcovic eşlik edecek.

Avrupa Komisyonu, kaynakların sürdürülebilir şekilde çıkarılması ve ülkede bir pil üretim zinciri kurulması için stratejik bir ortaklık konusunda Sırbistan hükümetiyle bir mutabakat zaptı imzalamayı planlıyor. Sırbistan ile otomobil şirketleri Daimler ve Stellantis, İngiliz-Avustralyalı madencilik şirketi Rio Tinto ve Alman devlet kalkınma bankası KfW arasında bir niyet mektubu planlanıyor .

Hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit,  Berlin’de gazetecilere konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu, Avrupa’nın ham madde gündemini geliştirmek ve kaynak tedarikçilerinin çeşitlendirilmesiyle ilgili” dedi ve bunun “yüksek çevresel ve sürdürülebilirlik standartlarına bağlılık” ile birlikte geleceğini söyledi. Sırbistan’ın Loznica madeninde büyük ölçekli çıkarıma giden yolu açmak için standartlarını revize ettiğini savundu ve “bu bir hükümet projesi değil, şirketler tarafından yürütülen bir proje” olduğunu vurguladı.

#
Anasayfa      Almanya      Almanya, AB’nin kaynak çeşitliliği için Sırbistan’la lityum çıkarma anlaşması imzalayacak

Almanya, AB’nin kaynak çeşitliliği için Sırbistan’la lityum çıkarma anlaşması imzalayacak
CLEW’de yer alan habere göre, Alman Şansölyesi Olaf Scholz, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile küresel elektrikli mobiliteye geçiş için önemli bir bileşen olarak gö…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-19
Enable Notifications OK No thanks