BOLTA
Enerji Haberleri

Aksa Doğalgaz 2030 Yılına Kadar 1,5 Milyar Dolar Yatırım Planlıyor

aksa_dogalgaz_faaliyet_raporu

2023 Faaliyet Raporu Yayınlandı
Aksa Doğalgaz, 2023 yılı faaliyet raporunu yayınladı. Raporda, şirketin bir yılda gerçekleştirdiği 6 bin kilometreyi aşan yatırımla sektörde rekor kırdığı ve 2030 Strateji Planı kapsamında toplam 1,5 milyar dolar yatırım yapmayı hedeflediği belirtiliyor.

Geniş Şebeke ve Abone Ağı
Türkiye genelinde 45 bin kilometreyi aşan şebeke uzunluğuyla 27 il merkezi, 306 ilçe ve beldede 5 milyon aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, 2023 yılı performansını ve sürdürülebilir büyüme faaliyetlerini içeren raporunu “Yurda, Doğaya, Aşa… Ve Geleceğe” temasıyla yayınladı. Raporda, mali sonuçlar, operasyonel yenilikler, sürdürülebilirlik çalışmaları ve teknolojik gelişmeler detaylı olarak yer alıyor.

aksa dogalgaz faaliyet raporu Aksa Doğalgaz 2030 Yılına Kadar 1,5 Milyar Dolar Yatırım Planlıyor Aksa Doğalgaz

2023 Yılı Yatırımları ve Finansal Performans

5,7 Milyar TL Yatırım
Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, 2023 yılında Türkiye ekonomisine ve paydaşlarına yönelik sorumluluklarının bilinciyle sürdürülebilir büyüme stratejileri doğrultusunda mali sonuçlarını güçlendirdiklerini belirtti. Tüm bölgelerde toplam 5,7 milyar TL yatırım yapıldı. Doğalgaz şebekesi yüzde 15,5 büyüyerek 44 bin 690 km’ye ulaştı ve 38 yeni ilçe ve beldeye doğalgaz getirildi. Toplam abone sayısı 5 milyona ulaşırken, yıllık ciro 49,8 milyar TL oldu. Öz kaynaklar yüzde 17,2 artarak 11 milyar TL seviyesine çıktı.

Kazancı Holding’in Deneyimi

Global Marka Hedefi
Kazancı Holding’in 50 yılı aşkın deneyiminden güç alarak ilerlediklerini vurgulayan Arslan, 2030 Global AKSA Stratejisi doğrultusunda küresel bir marka olma yolunda ilerlediklerini ifade etti. 2030 yılına kadar yurt içi ve yurt dışında toplam 1,5 milyar dolar yatırım hedefleyen Aksa Doğalgaz, bu yatırımla şebeke uzunluğunu 70 bin km’ye, abone sayısını 8,2 milyona ve doğalgaz dağıtım hacmini 17,2 milyar metreküpe çıkarmayı planlıyor. FAVÖK değerinin 382 milyon dolar, cironun ise 3,1 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Müşteri Memnuniyeti ve Çevresel Sorumluluk

Tüketici Memnuniyeti Ödülü
Yüksek müşteri memnuniyetiyle hizmet verdiklerini belirten Arslan, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen 26. Tüketici Ödülleri’nde “Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü”nü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıklarını söyledi. Ayrıca yapay zeka ve veri analitiği kullanarak müşteri deneyimini maksimum düzeyde tutmayı hedeflediklerini belirtti.

Karbon Emisyonu Azaltma Projesi
Aksa Doğalgaz, 2023 yılında sera gazı kaynaklarını tespit ederek karbon emisyonlarını kontrol altına almayı ve azaltmayı amaçlayan “Karbon Emisyonu Hesaplanması ve Azaltılması” projesini başlattı. Doğalgaz kullanımıyla bir yılda 10,3 milyon ton daha az karbon emisyonu sağlandı ve “Düşük Karbon Kahramanı Ödülü”nü dördüncü kez kazandılar.

Deprem Hazırlıkları ve İş Birlikleri

Deprem İçin Güçlü İş Birlikleri
6 Şubat depremlerinin ardından depreme hazırlıklı olmanın önemini vurgulayan Arslan, Aksa Doğalgaz’ın altyapısının son teknolojiyle korunduğunu ve periyodik kaçak tarama çalışmalarının yapıldığını belirtti. ABD merkezli Pacific Gas and Electric Company ve Japon gaz şirketi Osaka Gas ile afet yönetimi ve doğalgaz arz güvenliği konusunda iş birliği yaptıklarını ifade etti.

Aksa Doğalgaz Hakkında

Aksa Doğalgaz, 27 il merkezi, 306 ilçe ve beldede yaklaşık 17,4 milyon nüfusa ve 7 milyon potansiyel aboneye hizmet veriyor. Türkiye’nin en büyük özel doğalgaz dağıtım şirketi olan Aksa Doğalgaz, “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla yatırımlarını ülkenin her yerine ulaştırmayı amaçlıyor ve genişleyen dağıtım bölgeleriyle ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Aksa Doğalgaz 2030 Yılına Kadar 1,5 Milyar Dolar Yatırım Planlıyor yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Aksa Doğalgaz      Aksa Doğalgaz 2030 Yılına Kadar 1,5 Milyar Dolar Yatırım Planlıyor

Aksa Doğalgaz 2030 Yılına Kadar 1,5 Milyar Dolar Yatırım Planlıyor
2023 Faaliyet Raporu YayınlandıAksa Doğalgaz, 2023 yılı faaliyet raporunu yayınladı. Raporda, şirketin bir yılda gerçekleştirdiği 6 bin kilometreyi aşan yatırımla sektörde re…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-23
Enable Notifications OK No thanks