BOLTA
Enerji Haberleri

Romanya 2026 sonuna kadar 5 GW enerji depolama kapasitesi hedefliyor

PV Magazine haberine göre, Romanya Enerji Bakanı Sebastian Burduja, ülkenin enerji depolama filosunun önümüzdeki birkaç yıl içinde katlanarak büyümesinin beklendiğini söyledi. Bakan, “Toplamda, gelecek yılın sonunda en az 2.500 MW depolama kapasitesine sahip olmalıyız ve 2026’ya kadar 5.000 MW’ı aşmalıyız. Bu hedefler iddialı, ancak Transelectrica’nın en az 4.000 MW depolama ihtiyacını gösteren önerileri ve analizleriyle uyumlu” açıklamasını yaptı.

Bakan Burduja, Romanya’da bugün yüksek enerji fiyatlarının sebeplerinden birinin enerji depolama eksikliği olduğunu belirterek, Enerji Bakanlığı’nın bu amaçla fon sağladığını kaydetti.

Romanya, ulusal kurtarma ve dayanıklılık planı (PNRR) kapsamında enerji depolama projeleri için 80 milyon avro ayırdı ve bunun toplam 1,8 GW kapasite için sözleşmelerle sonuçlanması bekleniyor. Bakan, “Projeler değerlendiriliyor ve sözleşmelerin Eylül ayında imzalanmasını bekliyoruz.” dedi.

#
Anasayfa      Enerji Depolama      Romanya 2026 sonuna kadar 5 GW enerji depolama kapasitesi hedefliyor

Romanya 2026 sonuna kadar 5 GW enerji depolama kapasitesi hedefliyor
PV Magazine haberine göre, Romanya Enerji Bakanı Sebastian Burduja, ülkenin enerji depolama filosunun önümüzdeki birkaç yıl içinde katlanarak büyümesinin beklendiğini söyledi…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-23
Enable Notifications OK No thanks