BOLTA
Enerji Haberleri

İklimsa’dan Yaz Aylarında Klima Kullanımı İçin Önemli İpuçları

iklimsa_Klima

Türkiye, bu yaz ortalamanın üzerinde seyreden sıcaklıklarla mücadele ediyor. Ülke genelinde hissedilen kavurucu sıcaklıklar, klima kullanımında ciddi bir artışa neden oldu. Ev ve iş yerlerinde serinleme ihtiyacının arttığı bu dönemde, İklimsa klima kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri derledi.

iklimsa Klima İklimsa’dan Yaz Aylarında Klima Kullanımı İçin Önemli İpuçları Elektrik

Klima Seçimi ve Kullanımı

39 yıldır iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren ve 500’ü aşkın yetkili satıcı ve servis ağıyla hizmet veren İklimsa, yaz mevsimi ile artan sıcaklıklar ve sağlık sorunlarına karşı çözüm arayışında olanlara bazı ipuçları sunuyor. Klima seçimi kadar doğru kullanımı da önemli. İklimsa, klimaların kullanımında iki ana unsuru vurguluyor:

  1. Hava Üfleme Yönü: Sağlık sorunlarından kaçınmak için hava üfleme kanatlarının doğrudan insanlara, evcil hayvanlara ve bitkilere yönelmemesi gerekiyor.
  2. Doğru Soğutma ve Isıtma Ayarları: Soğutma için 25-27°C, ısıtma için ise 20-24°C aralığı öneriliyor. Düşük sıcaklıkların yazın hastalıklara yol açtığına dair bilgi yanlış bir önyargıdır.

Enerji Tasarrufu İpuçları

Klima kullanımında en çok endişe edilen konulardan biri maliyettir. İklimsa, gerekli verimi almak için ısı yüklerinin azaltılmasının anahtar olduğunu belirtiyor. İşte enerji tasarrufu için bazı öneriler:

  • Kullanılmayan Odaların Lambalarını Kapatın: Açık kalan odalar gereksiz ısı üreterek klimanın daha fazla çalışmasına neden olur.
  • Güneş Işığını Engelleyin: Perde, panjur ve tente kullanarak fazla enerji kullanımını engelleyebilirsiniz.
  • Termostat Ayarları: Soğutmada 1°C yükseltmek veya ısıtmada 2°C düşürmek, mevsimlik %10’a varan enerji tasarrufu sağlar.
  • Filtre Temizliği: Filtrelerin iki haftada bir kontrol edilmesi ve düzenli temizlenmesi gereklidir. Kirli filtreler, soğutma ve ısıtma verimliliğini azaltarak ekstra maliyete neden olur.

Sıcaklarla Başa Çıkmak İçin Geç Değil

A+++ enerji verimliliği, sağlık teknolojisi ve yenilikçi teknolojik donanımlara sahip kendi markası Sigma ile dünya devleri Fujitsu ve Mitsubishi Heavy Industries’in ürünlerini sunan İklimsa, her bütçeye uygun geniş bir klima yelpazesi sunuyor. Eski duvar tipi klimalarınızı 6.000 TL’ye varan indirim fırsatıyla yenileme imkanı da sağlayan İklimsa, bu yaz sıcaklarla başa çıkmanız için uygun fiyatlı ve enerji verimli klima seçenekleri sunuyor.

Kış avantajlarını beklemek yerine, İklimsa’nın sunduğu çözümlerle serin bir yaz geçirebilirsiniz.

İklimsa’dan Yaz Aylarında Klima Kullanımı İçin Önemli İpuçları yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Elektrik      İklimsa’dan Yaz Aylarında Klima Kullanımı İçin Önemli İpuçları

İklimsa’dan Yaz Aylarında Klima Kullanımı İçin Önemli İpuçları
Türkiye, bu yaz ortalamanın üzerinde seyreden sıcaklıklarla mücadele ediyor. Ülke genelinde hissedilen kavurucu sıcaklıklar, klima kullanımında ciddi bir artışa neden oldu. E…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-24
Enable Notifications OK No thanks