BOLTA
Enerji Haberleri

Mardin’de Kaçak Elektrik Kullanımına Jandarma Destekli Müdahale

dicle_elektrik_kaçak

“Yıllık 90 Milyon TL Kayıp-Kaçak Engellendi”

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü, Derik ilçesi Atlı köyü ve civarında tespit edilen 97 adet hacizli ve abonesiz trafonun 22 Temmuz’da güvenlik güçleri eşliğinde toplanmasına başladı. Bu trafolardaki bir günlük kayıt dışı kullanım, 23 bin abonenin bir aylık enerji kullanımına eşdeğer. Dicle Elektrik, hizmet bölgesindeki tüm il ve ilçelerde bu operasyonları sürdürecek. Mardin’deki çalışmalar sonucunda, yıllık yaklaşık 90 milyon TL tutarında kaçak tüketimin önüne geçileceği bildirildi.

dicle elektrik kacak Mardin’de Kaçak Elektrik Kullanımına Jandarma Destekli Müdahale Dicle Elektrik

Kaçak Trafolar Toplanıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dicle Elektrik, Mardin’de başlattığı jandarma destekli çalışmayla kayıtsız olarak kurulan trafoları toplarken, borcunu ödemeyen abonelerin hizmetlerini de sonlandırıyor. Kaçak kullanımda ısrar eden abonelerin trafoları, icra müdürlüğü kararıyla muhafaza altına alınıyor.

Abonelerin Haklarını Koruma Çalışmaları

Bölge genelinde 2 milyonu aşkın abonesinin hakkını korumak için kaçak tüketimle mücadele eden Dicle Elektrik saha ekipleri, Mardin’in Derik ilçesine bağlı kırsal Atlı ve civarındaki mahallelerde borcu bulunan tarımsal sulama abonelerinin elektriğini kesti. Ekipler, tespit ettikleri kaçak trafoların tamamına el koydu. Önceki müdahaleleri engellenen ekipler, jandarmanın aldığı güvenlik tedbirleriyle çalışmalarını sürdürdü.

Kaçak Tüketimin Önlenmesi

Dicle Elektrik, Mardin’in Derik ilçesinde kaçak elektrik kullanımına son vermek için önemli bir adım attı. Engellemelerden sonra jandarma nezaretinde harekete geçen saha ekipleri, 118 personel, 2 vinç, 3 kamyon, 1 kepçe, 10 platform ve 30 binek araç ile yapılan kontroller sonucunda, borcu bulunan tarımsal sulama abonelerinin elektriğini kesti. Bu operasyon sayesinde, yıllık yaklaşık 90 milyon TL tutarında kaçak tüketim engellendi.

Yetkililerden Teşekkür Mesajı

Dicle Elektrik yetkilileri, abonesiz trafo ve kaçak elektrik kullanımına yönelik başlatılan çalışmanın diğer il ve ilçelerde de yapılacağını bildirdi. Borçlu abonelere, borçlarını ödemeleri için çağrı yapan yetkililer, operasyonların sonucunda bölgedeki kaçak tüketimin önemli ölçüde azaldığını belirtti. Kaçak kullanımdan olumsuz etkilenen vatandaşlar, yapılan çalışmalardan memnuniyet duyuyor. Yetkililer, “Operasyonlar sırasında bazı çalışma arkadaşlarımız saldırılara da maruz kalıyor” ifadelerini kullanarak, destek sağlayan adli ve idari makamlar ile güvenlik birimlerine teşekkür etti.

Görüntü İndirme Linki: Görüntü İndirme

Mardin’de Kaçak Elektrik Kullanımına Jandarma Destekli Müdahale yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Dicle Elektrik      Mardin’de Kaçak Elektrik Kullanımına Jandarma Destekli Müdahale

Mardin’de Kaçak Elektrik Kullanımına Jandarma Destekli Müdahale
“Yıllık 90 Milyon TL Kayıp-Kaçak Engellendi” Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü, Derik ilçesi Atlı köyü ve civarında tespit edilen 97 adet hacizli ve abonesiz trafonun 22 …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-24
Enable Notifications OK No thanks