BOLTA
Enerji Haberleri

Afrika’nın yeşil ekonomisi 2030’a kadar 3 milyondan fazla istihdam yaratabilir

FSD ve BCG’nin hazırladığı “Afrika’da Yeşil Kalkınma Tahmini” adlı araştırma raporu, Afrika’da sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonominin önemli iş fırsatları yaratacağını ortaya koyuyor.

Rapora göre, yeşil ekonominin devreye girmesiyle milyonlarca yeni iş gücü oluşturulacak. Afrika kıtasındaki tüm nüfus, istikrarlı ücretlendirme, sosyal güvenlik ve vergilendirme sistemlerine dahil edilerek büyük fayda sağlayacak. Araştırmada, 2030 yılına kadar Afrika genelinde yeşil ekonomi kapsamında 3,3 milyona kadar yeni iş imkanı doğacağı ve bu işlerin büyük bir kısmının güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji sektörlerinde olacağı belirtiliyor.

FSD Afrika CEO’su Mark Napier, Afrika’da istihdamı ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için çeşitli sektörlerin birlikte çalıştığını ancak paydaşların yeşil ekonomi işlerinin nereden geleceğine dair net bir anlayışa sahip olmadıklarını vurguladı. Napier, “Bu rapor, yeşil ekonomi işlerinin gerçekleşmesi için hangi alanlara yatırım yapmamız gerektiği konusunda bize rehberlik edecek,” dedi.

Raporda, önümüzdeki 5 yıl içinde Afrika kıtasında yeni istihdam alanlarının yüzde 5’inin sürdürülebilir kalkınma ve yenilenebilir enerji sektörlerinde olacağı öngörülüyor. Ayrıca, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Kenya, Nijerya ve Güney Afrika’nın yenilenebilir enerji, e-mobilite, tarım, inşaat ve imalat gibi sektörlerde öne çıkan beş kilit ülke arasında yer alacağı ifade ediliyor.

#
Anasayfa      afrika      Afrika’nın yeşil ekonomisi 2030’a kadar 3 milyondan fazla istihdam yaratabilir

Afrika’nın yeşil ekonomisi 2030’a kadar 3 milyondan fazla istihdam yaratabilir
FSD ve BCG’nin hazırladığı “Afrika’da Yeşil Kalkınma Tahmini” adlı araştırma raporu, Afrika’da sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonominin önemli iş fırsatları yaratacağını o…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-25
Enable Notifications OK No thanks