BOLTA
Enerji Haberleri

Vietnam’da büyük şirketler iklim hedeflerine ulaşmak için doğrudan temiz enerji satın alabilecek

Seattle Times’da yer alan habere göre, Doğrudan Güç Satın Alma Anlaşmalarına (DPPA) izin veren hükümet kararnamesi bu ayın başlarında onaylanırken, tüm elektrik tüketicilerinin yalnızca devlet tarafından işletilen kamu hizmeti Vietnam Electricity (EVN) ve hükümetin belirlediği oranlarda elektrik dağıtan bağlı kuruluşlarına güvenmesini gerektiren bir düzenlemeyi kaldırıyor.

Vietnam’ın hamlesi, yatırımcıların istikrarlı ve temiz enerjiye erişim konusundaki endişelerini ele alıyor. Bu, Çin dışında tedarik zincirlerini çeşitlendirmek isteyen işletmeler için umut vadeden bir alternatif olarak görülen bir ülke için öncelik olarak değerlendiriliyor.

Analistler, piyasanın serbestleştirilmesinin aynı zamanda temiz elektrik için bir pazar garantileyerek yeni güneş ve rüzgâr santrallerinin inşasını teşvik etmesinin beklendiğini söylüyor. Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı araştırmaya göre, yaklaşık 20 büyük şirket üreticilerden doğrudan temiz enerji satın almakla ilgileniyor ve toplam talebin yaklaşık 1 GW olduğu tahmin ediliyor.

Yeni direktif, fabrikaların yenilenebilir enerjiyi doğrudan satın alabilmeleri için iki mekanizmaya sahip. Birincisi, bazı büyük elektrik tüketicilerinin doğrudan iletim hattı aracılığıyla yakındaki bir yenilenebilir enerji santraline bağlanabildiği sözde doğrudan kablo modelidir. Daha sonra elektriği kararlaştırılmış bir oranda satın alabilirler. Bu, gücün EVN’nin katılımı olmadan tamamen temiz enerji olmasını sağlar.

#
Anasayfa      Dünya      Vietnam’da büyük şirketler iklim hedeflerine ulaşmak için doğrudan temiz enerji satın alabilecek

Vietnam’da büyük şirketler iklim hedeflerine ulaşmak için doğrudan temiz enerji satın alabilecek
Seattle Times’da yer alan habere göre, Doğrudan Güç Satın Alma Anlaşmalarına (DPPA) izin veren hükümet kararnamesi bu ayın başlarında onaylanırken, tüm elektrik tüketicilerin…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-25
Enable Notifications OK No thanks