BOLTA
Enerji Haberleri

Polat Enerji’nin Yurt Dışı Yatırımları: Polat Energy Europe

Polat_Energy_Europe

Polat Energy Europe’un Kuruluşu
Yenilenebilir enerji sektöründe Polat Holding ve İş Enerji ortaklığıyla öncü yatırımlara imza atan Polat Enerji, çok uluslu bir yapıya geçerek “Polat Energy Europe”u kurdu. Bu adım, sürdürülebilir büyüme bilinciyle uluslararası alanda da varlık göstermeyi amaçlayan şirket için önemli bir dönüm noktası oldu. Polat Energy Europe, genişleyen iş ağı sayesinde uluslararası yatırım fırsatlarını değerlendirerek, yenilenebilir enerji alanında küresel bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Polat Energy Europe Polat Enerji’nin Yurt Dışı Yatırımları: Polat Energy Europe Cem Deniz

Uluslararası Faaliyetlerin Başlangıcı
Polat Holding ve İş Bankası Grubu’nun yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren iştiraki İş Enerji’nin ortak olduğu Polat Enerji, 2024 itibarıyla Polat Energy Europe ile uluslararası faaliyetlerine de başladı. Bu yıl içinde Macaristan’da iki ayrı projeyle toplamda 86 MWp kapasiteye sahip güneş enerjisi santralini devreye alacak olan Polat Energy Europe, yurt dışında farklı yatırımlar için de çalışmalarını sürdürüyor.

Genel Müdür Cem Deniz’in Açıklamaları
Polat Enerji Genel Müdürü Cem Deniz, bu önemli yatırım hamlesiyle ilgili olarak, “Polat Enerji, 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği yenilenebilir enerji sektöründeki liderliğini bir adım ileriye taşıyor. Yenilenebilir enerji sektöründe Türkiye’de sahip olduğumuz bilgi birikimi ve potansiyelini, Polat Energy Europe ile yurt dışına da taşıyacağız. Bu hamlemizle, çok uluslu bir yapıya geçerek, önemli bir dönüm noktasına ulaştık” dedi.

Polat Enerji Hakkında

Kuruluş ve Vizyon
Türkiye’nin öncü enerji şirketi Polat Enerji, yenilikçi, yenilenebilir ve çevreci enerji ihtiyacına cevap verme vizyonuyla 2000 yılında kuruldu. Polat Holding ve İş Bankası Grubu’nun yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren iştiraki İş Enerji’nin ortak olduğu Polat Enerji, Türkiye’nin kurulu rüzgâr enerjisi kapasitesinin yaklaşık yüzde 6’sına sahiptir.

Kurulu Güç ve Santraller
Toplamda 708,1 MWe / 756,2 MWm kurulu güce sahip olan Polat Enerji, Türkiye genelinde 5 rüzgâr ve 1 güneş enerjisi santraliyle temiz enerji üretmektedir. Polat Enerji’nin ilk ve Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın yedinci büyük rüzgâr enerjisi santrali olan Soma RES, 2009 yılında işletmeye alındı. Seyitali RES ise 2011 yılında faaliyete geçti. Bu santralleri sırasıyla 2012’de Poyraz RES, 2013’te Türkiye’nin işletmedeki beşinci büyük santrali olan Geycek RES izledi. 2019 yılında ise Polat Enerji’nin ilk güneş enerjisi santrali Cıngıllı GES devreye alındı. Son olarak, 2020 yılında Göktepe RES kuruldu.

Gelecek Hedefleri
Polat Enerji, lisanslı projelerinin kapasite artışlarının yanı sıra rüzgâr ve güneş enerjisi için yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Şirket, yatırımlarını Türkiye’nin geleceğine miras olarak bırakmak ve yerli kaynaklarla kalkınmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Polat Enerji’nin Yurt Dışı Yatırımları: Polat Energy Europe yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Cem Deniz      Polat Enerji’nin Yurt Dışı Yatırımları: Polat Energy Europe

Polat Enerji’nin Yurt Dışı Yatırımları: Polat Energy Europe
Polat Energy Europe’un KuruluşuYenilenebilir enerji sektöründe Polat Holding ve İş Enerji ortaklığıyla öncü yatırımlara imza atan Polat Enerji, çok uluslu bir yapıya geçerek …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-29
Enable Notifications OK No thanks