BOLTA
Enerji Haberleri

İspanya, 18 milyar dolarlık yatırımla yaklaşık 300 yenilenebilir enerji projesi başlatacak

Reuters’ın haberine göre, Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplam yatırım tutarı 17 milyar avronun (18,4 milyar dolar) üzerinde olan projelerin büyük çoğunluğunun güneş enerjisi santrallerinden oluştuğu, ayrıca 43 rüzgâr enerjisi santrali ve bir hidroelektrik santralinin inşa edileceği belirtildi.

İspanya’nın yenilenebilir enerji politikası, enerji geçişini hızlandırmayı ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı amaçlayan kapsamlı planlar içeriyor. Uluslararası Enerji Ajansı, bu politikalar, yenilenebilir enerji kaynaklarının büyük ölçüde yaygınlaştırılması, enerji verimliliğinin artırılması, elektrifikasyon ve yenilenebilir hidrojen üretimine odaklanması gerektiğini belirtiyor.

İspanya, yenilenebilir enerji potansiyeli açısından Avrupa’da önde gelen ülkelerden biri olurken, coğrafi konumu, iklimi ve doğal kaynakları sayesinde güneş, rüzgâr, hidroelektrik ve biyokütle enerjisi gibi çeşitli yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip. İspanya’nın kuzey kıyıları ve iç bölgeleri, yüksek rüzgâr hızlarına ve düşük türbülanslı alanları bulunuyor. Bu bölgeler, rüzgâr enerjisi santralleri için ideal olurken, özellikle Atlantik Okyanusu ve Akdeniz kıyılarında deniz üstü rüzgâr enerjisi potansiyeliyle de İspanya, bu alanda da yatırımlarını artırmayı planlıyor.

#
Anasayfa      Dünya      İspanya, 18 milyar dolarlık yatırımla yaklaşık 300 yenilenebilir enerji projesi başlatacak

İspanya, 18 milyar dolarlık yatırımla yaklaşık 300 yenilenebilir enerji projesi başlatacak
Reuters’ın haberine göre, Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplam yatırım tutarı 17 milyar avronun (18,4 milyar dolar) üzerinde olan projelerin büyük çoğunluğunun gü…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-30
Enable Notifications OK No thanks