BOLTA
Enerji Haberleri

Kahramanmaraş ve Adıyaman’a Kesintisiz Güç!

akedas

AKEDAŞ’ın Dev Yatırımı

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., Kahramanmaraş ve Adıyaman bölgelerinde enerji altyapısını güçlendirmek için 2 milyar 800 milyon TL yatırım yaptı. Depremin merkez üssü olan bu bölgelerde, şebeke hasarlarının onarılması ve yeniden yapılanma süreci için önemli adımlar atıldı.

2024 Yılı Yatırımları

AKEDAŞ, 2024 yılı için planladığı 2 milyar 800 milyon TL yatırımla, bölgedeki elektrik altyapısını modernize etmeyi ve güçlendirmeyi hedefliyor. 2024 yılının ilk altı ayında bu yatırımın %65’i gerçekleşti.

akedas Kahramanmaraş ve Adıyaman’a Kesintisiz Güç! AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.

Geçmiş Yatırımlar ve Artış

2022 yılında 675 milyon TL yatırım yapan AKEDAŞ, 2023 yılında bu rakamı 1 milyar TL’ye çıkardı. Depremin ardından acil altyapı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan yatırımlar, 2024 yılında %280 artırılarak yeni projelerle desteklendi.

Kesintisiz Elektrik Hedefi

AKEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İlbasan, depremlerin elektrik altyapısına verdiği ciddi hasarın hızla giderilmesi gerektiğini vurguladı. İlbasan, 2024 yılında planlanan yatırımlarla, bölgenin enerji altyapısını güçlendirmeyi ve tüketicilere kesintisiz elektrik hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, dijitalleşme ve teknolojiye yapılan yatırımlarla arızalara hızlı müdahale etmeyi amaçladıklarını söyledi.

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Hakkında

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK yönetmeliklerine bağlı olarak hizmet veren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., 2011 yılında kuruldu. Kahramanmaraş ve Adıyaman’da 750 binden fazla tüketiciye elektrik arzı sağlamaktadır. Şirket, Kipaş, Arsan, İskur ve Nazar konsorsiyumu tarafından kuruldu ve bölgedeki elektrik dağıtım işinin işletme hakkını özelleştirme kapsamında devraldı. AKEDAŞ, 1.200 sanayi tesisine elektrik temin etmekte ve hizmet kalitesi ile sürdürülebilir gelişim anlayışıyla sektörde öncü bir rol oynamaktadır.

Kahramanmaraş ve Adıyaman’a Kesintisiz Güç! yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.      Kahramanmaraş ve Adıyaman’a Kesintisiz Güç!

Kahramanmaraş ve Adıyaman’a Kesintisiz Güç!
AKEDAŞ’ın Dev Yatırımı AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., Kahramanmaraş ve Adıyaman bölgelerinde enerji altyapısını güçlendirmek için 2 milyar 800 milyon TL yatırım yaptı. Depr…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-31
Enable Notifications OK No thanks