BOLTA
Enerji Haberleri

Reap Battery ve Great Power Güçlerini Birleştiriyor

YEO_GREAT

İş Birliği ve Yeni Şirket Kurulumu

Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri alanında faaliyet gösteren YEO Teknoloji’nin enerji depolama sistemleri üretimi yapan iştiraki Reap Battery, BNEF’in Tier-1 üreticiler listesinde yer alan dünyanın en büyük şirketlerinden Great Power ile iş birliği yapıyor. Bu anlaşma kapsamında, çoğunluk hissesi Reap Battery’e ait olacak şekilde yeni bir şirket kurulacak.

Üretim ve İhracat Hedefleri

Anlaşmaya göre, Reap Battery’nın İstanbul Tuzla’daki enerji depolama sistemleri fabrikasında, hem Reap Battery hem de Great Power markaları altında üretim yapılacak. Üretilen ürünler, öncelikli olarak Türkiye ve Avrupa pazarlarına, ayrıca Türk Cumhuriyetleri ve Afrika ülkelerine ihraç edilecek.

Stratejik Ortaklık

YEO Teknoloji, enerji depolama sistemleri alanında önemli bir küresel iş birliğine imza attı. Reap Battery, Bloomberg New Energy Finance’in (BNEF) Tier-1 listesindeki Great Power ile stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladı. Bu anlaşma gereğince, yeni kurulacak şirketin %51’i Reap Battery ve %49’u Great Power tarafından sahiplenilecek.

Tier-1 Üretici Nedir?

Great Power, BNEF tarafından açıklanan Tier-1 firmalar listesinde, sektörde en yüksek standartlara sahip ve en kaliteli ürünleri sunan üreticilerden biri olarak biliniyor. Bu iş birliği sayesinde, YEO Teknoloji ve Reap Battery’nin bilgi birikimi ve deneyimi, Great Power’ın ileri düzey batarya teknolojisi ve üretim tecrübesi ile birleştirilecek.

Great Power’ın Küresel Üretim Kapasitesi

2001 yılında Çin’de kurulan Great Power, 2024 itibariyle 9 farklı tesisinde toplam 65 GWh kapasiteyle elektrikli araçlar, enerji şebekeleri ve diğer endüstriler için lityum-ion pil hücresinden konteyner tipi enerji depolama sistemlerine kadar batarya ve batarya sistemleri üretiyor. Şirketin hisseleri Şangay borsasında işlem görüyor.

HIT-30 Programı ile Hücre Yatırımı

Great Power ile birlikte, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı kapsamında batarya hücresi üretimi görüşmelerine başlanması planlanıyor. Bu program, Türkiye’de elektrikli otomobil, çip ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda yatırımları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Üretime Başlama Planları

Reap Battery’nin inşası devam eden İstanbul Tuzla’daki fabrikasının kapasitesi ilk yıl için tek vardiyada 1 GWh olacak. 2024 yılında tamamlanacak fabrika yatırımı ile Reap Battery, ekonomik ve gelişmiş enerji depolama çözümleri sunarak, elektrik şebekeleri, yenilenebilir enerji santralleri, endüstriyel ve ticari tesisler ile hanelerin enerji dönüşümünü destekleyecek.

YEO Teknoloji’nin Küresel Başarıları

YEO Teknoloji, 3 kıtada ve 30’dan fazla ülkede 400’den fazla proje tamamladı. Gelişmiş enerji depolama çözümlerinden elektrik şebekelerine, yüksek voltaj trafo merkezleri, yenilenebilir enerji santralleri, endüstriyel ve ticari tesisler ile hanelerin enerji dönüşümünden hidrojene kadar birçok alanda projeler yürüten YEO Teknoloji, global bir oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor. Şirket, dekarbonizasyon, desantralizasyon ve dijitalizasyon odaklı çalışmalarıyla daha yaşanabilir bir dünya için ‘Bizce mümkün’ sloganıyla büyümeye devam ediyor.

Reap Battery ve Great Power Güçlerini Birleştiriyor yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Bloomberg New Energy Finance      Reap Battery ve Great Power Güçlerini Birleştiriyor

Reap Battery ve Great Power Güçlerini Birleştiriyor
İş Birliği ve Yeni Şirket Kurulumu Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri alanında faaliyet gösteren YEO Teknoloji’nin enerji depolama sistemleri üretimi yapan iştir…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-31
Enable Notifications OK No thanks