BOLTA
Enerji Haberleri

Kaçak Elektrik Kontrolünde Dicle Elektrik Ekibine Saldırı

1685516802_1685088396_Dicle_Elektrik_Logo

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaçak elektrik kullanımını kontrol eden Dicle Elektrik ekibi, yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda bir çalışan yaralanırken, gözaltına alınan 3 saldırgandan 2’si tutuklandı. Saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Dicle Elektrik İl Müdürü Rıdvan Çatır, “Oluşturduğumuz 3K bölgelerinde yeraltına aldığımız kablolar kaçak kullanım için tahrip ediliyor. Bunu yapanlar aynı zamanda kamu malına zarar verme suçunu işliyor,” dedi.

Saldırının Detayları

Dicle Elektrik’in 6 kişilik ekibi, Cizre’nin Yafes Mahallesi’nde kaçak elektrik kontrolü yaparken yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Ekipteki bir çalışan, alnına vurulan sert bir cisimle yaralandı ve Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Alnına 7 dikiş atılan çalışan M.F.Y.’nin durumu iyiye gidiyor.

1685516802 1685088396 Dicle Elektrik Logo Kaçak Elektrik Kontrolünde Dicle Elektrik Ekibine Saldırı Dicle Elektrik

Tutuklamalar

Olayın ardından Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş bir operasyon başlattı ve saldırıyı gerçekleştiren 3 kişiyi gözaltına aldı. İfadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edilen sanıklardan R.Ç. ve M.Ç. tutuklandı, diğer saldırgan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Müdürü Rıdvan Çatır’ın Açıklamaları

Dicle Elektrik İl Müdürü Rıdvan Çatır, abonelere daha kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamak amacıyla sadece Şırnak’ta 5 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptıklarını vurguladı. Çatır, “Abonelerimize daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi vermek için çalışan ekiplerimize yapılan bu saldırılar kabul edilemez. Oluşturduğumuz 3K bölgelerinde yeraltına aldığımız kablolar kaçak kullanım için tahrip ediliyor. Bunu yapanlar aynı zamanda kamu malına zarar verme suçunu işliyor,” dedi.

Çatır, ayrıca tahrip edilen kablolardan elektrik akımının toprağa geçmesi nedeniyle üçüncü şahıslara zarar verme riski olduğuna dikkat çekti. “Sokaktaki vatandaş da bizim ekiplerimiz de bu nedenle tehdit altında. Bu kişileri, herkes için can ve mal güvenliği açısından ciddi bir sorun haline gelen kaçak elektrik kullanmaktan vazgeçmeye çağırıyorum,” şeklinde uyarıda bulundu.

Kaçak Elektrik Kontrolünde Dicle Elektrik Ekibine Saldırı yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Dicle Elektrik      Kaçak Elektrik Kontrolünde Dicle Elektrik Ekibine Saldırı

Kaçak Elektrik Kontrolünde Dicle Elektrik Ekibine Saldırı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaçak elektrik kullanımını kontrol eden Dicle Elektrik ekibi, yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda bir çalışan yaralanırken,…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-05
Enable Notifications OK No thanks