BOLTA
Enerji Haberleri

Şişecam, Ar-Ge Harcamalarının Yüzde 63,5’ini Sürdürülebilirlik Projelerine Ayırdı

Sisecam_Sürdürülebilirlik_Raporu

Şişecam, 2023 yılı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Şirket, 2023 yılında Ar-Ge projeleri için yaklaşık 275 milyon TL harcayarak bunun yüzde 63,5’ini sürdürülebilirlik projelerine ayırdı. Geçen yıl toplam 387 milyon TL çevre harcaması yapan Şişecam, birim üretim başına su tüketim miktarını 2020 yılına göre yüzde 25 azalttı ve yenilenebilir enerji kurulu gücünü 10 MWp’ye çıkardı.

2023 Sürdürülebilirlik Raporu

05.08.2024 – Dünyanın en büyük üç oyuncusundan biri olma hedefiyle büyüyen Şişecam, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nda sürdürülebilirlik odağında yaptığı tüm çalışmaları paylaştı. 2030 CareforNext sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, gezegen ve tüm paydaşları için değer yaratma odaklı sürdürülebilir büyüme yolculuğuna devam eden Şişecam, ‘Gezegeni Koru’, ‘Toplumu Güçlendir’ ve ‘Yaşamı Dönüştür’ ekseninde hayata geçirdiği projelerle daha yaşanabilir bir dünyaya katkı sunmayı sürdürdü.

2023 Yılı Sürdürülebilirlik Kazanımları

  • Şişecam, 2023 yılında yürüttüğü Ar-Ge projeleri için yaptığı 275 milyon TL’lik harcamanın yüzde 63,5’ini sürdürülebilirlik projelerine ayırdı.
  • Sürdürülebilir ürünlerin ciro içindeki payı aynı dönemde yüzde 16,2 olarak gerçekleşti.
  • Yerel tedarikçiyi destekleme misyonu doğrultusunda, Şişecam’ın toplam satın alma bütçesindeki yerel tedarik oranı yüzde 79,1, yerel tedarik edilen hammadde oranı ise yüzde 86 oldu.
  • Şişecam’ın 2023 itibarıyla Türkiye ve İtalya’daki solar enerji yatırımları sonrası yenilenebilir enerji kurulu gücü 10 MWp’ye ulaştı. Birim üretim başına su tüketim miktarı ise 2020 yılına göre yüzde 25 azalarak 3,5 m3 tona geriledi.
  • Şişecam geçen yıl toplam 387 milyon TL çevre harcaması yaptı.

Sanal Gerçeklik Destekli İSG

Sürdürülebilirlik çalışmalarını teknolojiyle destekleyen Şişecam, “önce insan” odağıyla çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliğine yatırım yaptı. Bursa, Eskişehir ve Mersin fabrikalarında, çalışanların iş talimatlarını sahaya çıkmadan güvenli bir ortamda deneyimlemesine fırsat sunan Sanal Gerçeklik Projesi’ni uygulamaya aldı ve her fabrika için yerinde eğitimler düzenledi.

Sisecam Surdurulebilirlik Raporu Şişecam, Ar-Ge Harcamalarının Yüzde 63,5’ini Sürdürülebilirlik Projelerine Ayırdı Elektrik

Düşük Karbonlu Yol Haritası

Cam sektörü, enerji yoğun bir sektör. Temiz enerji kaynakları kullanılarak gerçekleştirilecek yeni üretim teknolojilerinin erişilebilirlik, uygulanabilirlik, maliyet gibi etkenler bağlamında bütüncül olarak değerlendirilmesi zorunludur. Bu gerekliliklerden hareketle, 2023 yılında cam üretiminde düşük karbonlu yol haritası çalışmalarına devam eden Şişecam, 2050 karbon nötr vizyonu ile uyumlu teknoloji alternatiflerini belirlemeyi ve bölgesel bazda önceliklendirmeyi hedefliyor.

Kadın Çalışan Oranı Artıyor

Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen Şişecam, 2023 yılında kadın çalışan oranını yüzde 23,6’ya ulaştırdı. 5,671 olan kadın çalışan sayısını artırmak için kapsayıcı tesisler kurmayı hedefleyen Şişecam, CareforNext stratejisi kapsamında kadın çalışan oranını en az yüzde 25’e çıkarmayı planlıyor.

Şişecam 2023 Sürdürülebilirlik Raporu bağlantı linki

Şişecam Hakkında

1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda kurulan Şişecam, cam ve kimyasallar alanında güçlü bir küresel oyuncudur. Düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel şirket olan Şişecam, cam ev eşyası alanında lider konumundadır. Cam ambalaj ve düz cam alanlarında en büyük beş global üretici arasında yer alan Şişecam, dünyanın en büyük üç soda üreticisi arasında olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.

Düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj, kimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Şişecam, yetkin insan kaynağı ve akıllı teknolojilerle dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefine ilerlemektedir. 89 yıllık deneyim, 24 bini aşkın çalışan, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satış ağına sahip olan Şişecam, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu ve entegre olarak hayata geçirdiği CareForNext stratejisi ile gezegeni korumak, toplumu güçlendirmek ve yaşamı dönüştürmek için sorumluluk almakta ve tüm deneyim ve yetkinliklerini her alanda sürdürülebilir gelişim için kullanmaktadır.

Şişecam, Ar-Ge Harcamalarının Yüzde 63,5’ini Sürdürülebilirlik Projelerine Ayırdı yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Elektrik      Şişecam, Ar-Ge Harcamalarının Yüzde 63,5’ini Sürdürülebilirlik Projelerine Ayırdı

Şişecam, Ar-Ge Harcamalarının Yüzde 63,5’ini Sürdürülebilirlik Projelerine Ayırdı
Şişecam, 2023 yılı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Şirket, 2023 yılında Ar-Ge projeleri için yaklaşık 275 milyon TL harcayarak bunun yüzde 63,5’ini sürdürülebilirlik pr…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-05
Enable Notifications OK No thanks