BOLTA
Enerji Haberleri

Fiba Yenilenebilir Enerji’nin Üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu

Fiba_yenilenebiilir_Koray_Kıymaz

Fiba Grubu şirketlerinden Fiba Yenilenebilir Enerji, 2023 yılına ait üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Alanında öncü olma hedefiyle yatırımlarını sürdüren Fiba Yenilenebilir Enerji, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) standartlarına uygun olarak hazırlanan raporda, 581 MW kurulu gücü, 14 rüzgar (RES) ve 5 güneş enerjisi santraliyle toplamda 1 milyon 593 bin 354 MWh temiz enerji üretme başarısını gösterdi.

Karbon Emisyonlarının Azaltılması
Rapora göre, Fiba Yenilenebilir Enerji, yaklaşık 30 milyon dekar kızılçam orman alanına eş değer 947 bin 712 ton karbon emisyonunu azaltmayı başardı.

Fiba yenilenebiilir Koray Kiymaz Fiba Yenilenebilir Enerji’nin Üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu Elektrik

Geleceğe Yönelik Hedefler
Fiba Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz, düşük karbonlu ve sürdürülebilir ekonomik modele geçişte önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı. 2025 yılı sonuna kadar mevcut kurulu gücü yüzde 25 artırmayı hedeflediklerini belirten Kıymaz, orta vadede 1000 MW üzerinde kurulu güce ulaşmayı planladıklarını dile getirdi. “Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı sadece çevreyi korumakla kalmıyor, aynı zamanda yerel ekonomilere katkıda bulunuyor ve enerji güvenliğini artırarak toplumlara daha sürdürülebilir bir gelecek sunuyor. Yatırımlarımızla, ekonomik büyümeyi desteklerken çevresel etkileri minimize etmeyi de amaçlıyoruz,” dedi.

İklim Kriziyle Mücadele
Kıymaz, iklim krizinin etkilerinin her geçen gün daha derinden hissedildiğine dikkat çekerek, Fiba Yenilenebilir Enerji’nin iklim değişikliğiyle mücadelede zamanın öneminin farkında olduğunu belirtti. “Yeşil ve karbonsuz bir geleceğe geçiş sürecinde ön saflarda yer alıyoruz. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi çerçevesinde güvenilir, etik kurallara ve standartlara uyum sağlayan bir şirket olma misyonumuzu sürdürüyoruz. CDP İklim Değişikliği Programına katıldığımız ilk yılda yönetim seviyesi olan B notunu aldık ve CDP Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi programında liderlik seviyesi olan A- notunu elde ettik. Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için harcadığımız ‘enerji’ bize gurur veriyor,” dedi.

2025 Hedefleri
Kıymaz, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı temiz enerji üretirken, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine de destek olduklarını ifade etti. “Ülkemiz, 2053 net sıfır emisyon hedefini yüzde 21’den yüzde 41’e çıkardı. 2023 yılı itibarıyla Türkiye’nin elektrik üretiminin yüzde 10,90’ı rüzgar enerjisinden karşılanıyor. Fiba Yenilenebilir Enerji olarak, enerji sektörünü dönüştüren lider şirket olma vizyonumuzla ülkemizin yeşil dönüşümüne ve karbonsuzlaşma yol haritasına hizmet ediyoruz. 2025 yılı sonuna kadar karbon nötr olmayı amaçlıyoruz. 2023 yılı itibarıyla imzacısı olduğumuz Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) kapsamında 2040 yılı sonuna kadar net sıfıra ulaşmayı taahhüt ediyoruz,” dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği
Kıymaz, Fiba Yenilenebilir Enerji’nin ve alt işverenlerinin sıfır iş kazası performansını sürdürmeyi hedeflediğini belirtti. “Etkileşimde olduğumuz tüm paydaşlarımızla iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasını ve bu yaklaşımın sürekliliğini amaçlıyoruz. İngiltere Güvenlik Konseyi (British Safety Council) tarafından düzenlenen 66. Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri’ne katılım sağladığımız ilk yılda en üst derece olan ‘Distinction’ ödülünü alan sektörde Türkiye’den tek şirket olmanın gururunu yaşıyoruz,” dedi.

Fiba Yenilenebilir Enerji’nin Üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Elektrik      Fiba Yenilenebilir Enerji’nin Üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu

Fiba Yenilenebilir Enerji’nin Üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu
Fiba Grubu şirketlerinden Fiba Yenilenebilir Enerji, 2023 yılına ait üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Alanında öncü olma hedefiyle yatırımlarını sürdüren Fiba Ye…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-06
Enable Notifications OK No thanks