BOLTA
Enerji Haberleri

Elektrikli Araçlara Geçişte Yakıt Maliyetleri %66 Oranında Azalıyor

Elektrikliarachesaplacom_infografik

Voltify, Yakıt Tasarrufu Hesaplama Sonuçlarını Paylaştı
Voltify, kullanıcıların ücretsiz olarak erişebildiği www.elektrikliarachesapla.com üzerinden elektrikli araçlara geçişle sağlanacak yakıt tasarrufunu hesaplama imkanı sunuyor. Yaklaşık 2500 kişinin kullandığı bu platformda, elektrikli araçların bireyler ve kurumlar için %35 ile %89 arasında yakıt tasarrufu sağladığı belirlendi. Tüm katılımcılar dikkate alındığında, ortalama tasarruf oranı %66 olarak tespit edildi.

Araştırma Bulguları: Elektrikli Araçların Yakıt Tasarrufu
Voltify, bu veriler ışığında, elektrikli araçlara geçişle yakıt maliyetlerinde %66’ya varan bir tasarruf sağlanacağını ortaya koydu.

Elektrikliarachesaplacom infografik Elektrikli Araçlara Geçişte Yakıt Maliyetleri %66 Oranında Azalıyor Elektrik

Katılımcıların Araç Türleri
Ankete katılanların %45’i benzinli, %44’ü dizel ve %11’i hibrit araç kullanıyor. Yaklaşık 270 hibrit araç sahibi, hibrit araçtan elektrikli araca geçişle elde edilecek ortalama yakıt tasarrufunun %57 olduğunu belirtti. Dizel araç sahiplerinde bu oran %66, benzinli araç sahiplerinde ise %64 olarak kaydedildi. Bu sonuçlar, katılımcıların toplam kilometresi, araçların şehir içi ve şehir dışı kullanımı ile şarj ünitesi kurma imkanları gibi değişkenlerle ilişkilendirildi.

Size Özel Hesaplama: 6 Soruda En Doğru Sonuçlar
Elektrikliarachesapla.com sitesinde, mevcut aracınızın şehir içinde 100 km’de ne kadar yakıt tükettiği, aylık ortalama kaç kilometre yol kat ettiğiniz ve aracınızın çoğunlukla nerede park halinde olduğu gibi sorulara cevap vererek, yakıt tasarrufunuza dair en doğru hesaplamayı yapabilirsiniz.

Katılımcıların Şarj Ünitesi Kurma Olanakları
Ankete katılanların %68’i evde veya iş yerinde şarj istasyonu kurma imkanı olduğunu belirtti. Bu katılımcıların %46’sı evde, %12’si ise hem evde hem de iş yerinde şarj ünitesi kurabilme olanağına sahip.

Voltify CEO’su Mehmet Yiğit’in Değerlendirmeleri
Voltify Kurucusu ve CEO’su Mehmet Yiğit, “Altı aydır hizmet veren elektrikli araç hesaplama sitemiz, Türkiye’de elektrikli araçlara olan ilginin yüksek olduğunu gösterdi. Binlerce araç sahibi, yaşam tarzlarına göre elektrikli araca geçişle elde edebilecekleri tasarrufu hesapladı. Katılımcılar %35 ile %89 arasında tasarruf oranına ulaştılar. Bu sonuçların araç sahiplerini elektrikli araçlara geçiş konusunda cesaretlendirdiğini düşünüyorum. 2024 yılının ilk yarısında satılan elektrikli araç sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %33 arttı. Voltify’da kiralama talepleri de hızla artıyor. Voltify, Türkiye’de satışı yapılan elektrikli araçların %80’ini temsil ederek sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya devam ediyor. Filomuz sayesinde son bir yılda 650 tondan fazla karbon salımını önledik. Müşterilerimize avantajlı fiyatlar sunarken, gezegenimize karşı sorumluluğumuzu da yerine getirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Elektrikli Araçlar İçin En Uygun Seçimi Yapın
Elektrikliarachesapla.com, kullanıcıların mevcut araçlarının yakıt türünü öğrendikten sonra, kullanım sıklığına göre yakıt masrafını belirliyor ve elektrikli araçlara geçildiğinde oluşacak aylık elektrik maliyetini hesaplıyor. Bu sayede kullanıcılar, elektrikli araçlara geçişin ekonomik avantajlarını net bir şekilde görebiliyor ve Voltify’ın önerileri aracılığıyla kendilerine en uygun aracı seçebiliyorlar.

Elektrikli Araçlara Geçişte Yakıt Maliyetleri %66 Oranında Azalıyor yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Elektrik      Elektrikli Araçlara Geçişte Yakıt Maliyetleri %66 Oranında Azalıyor

Elektrikli Araçlara Geçişte Yakıt Maliyetleri %66 Oranında Azalıyor
Voltify, Yakıt Tasarrufu Hesaplama Sonuçlarını PaylaştıVoltify, kullanıcıların ücretsiz olarak erişebildiği www.elektrikliarachesapla.com üzerinden elektrikli araçlara geçişl…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-09
Enable Notifications OK No thanks