BOLTA
Enerji Haberleri

Küresel fotovoltaik inverter sevkiyatları 2023 yılında yüzde 56 arttı

Wood Mackenzie’nin ‘Küresel güneş enerjisi inverteri ve modül düzeyinde güç elektroniği pazar payı 2024’ raporuna göre, küresel fotovoltaik inverter sevkiyatları 2023’te yüzde 56 artarak 536 GWac’e ulaştı ve bu da daha geniş güneş enerjisi sektörü için güçlü bir yılı yansıtıyor. Rapora göre, ilk 10 küresel fotovoltaik inverter tedarikçisi pazarın yüzde 81’ini oluşturuyordu.

Ülkenin güneş enerjisi talebi 2023’te iki katına çıkarken, Çin tüm küresel sevkiyatların yarısından fazlasından sorumluydu. Sektör liderleri Huawei ve Sungrow pazar hakimiyetlerini sürdürdüler ve sıralamalarda sırasıyla birinci ve ikinci sıralarını korudular. Birlikte, küresel pazarın yüzde 50’sinden fazlasını ele geçirdiler.

Wood Mackenzie’de araştırma görevlisi olan Joseph Shangraw şunları söyledi: “Fotovoltaik inverter pazarı kadar hızlı büyüyen bir sektörde, Huawei ve Sungrow’un pazar paylarını her yıl korumak için üretim kapasitelerini artırabilmeleri dikkat çekici. Bu iki şirketin arkasında, 11 diğer üreticinin 2023’te 10 GW ac sevkiyatı aşmasıyla pazarın çeşitlenmeye devam ettiğini görüyoruz.”

Genel olarak, 2023’ten itibaren en iyi 10 inverter sevkiyat liderinden dokuzunun merkezi Çin’deydi ve üreticiler hem yerel hem de küresel talebi karşılamak için güneş enerjisine yapılan ulusal yatırımlardan yararlandı. Buna karşılık, Kuzey Amerika ve Avrupa’da da fotovoltaik inverter pazarı çift haneli büyüme kaydetti, ancak konut inverter üreticileri 2022’den itibaren aşırı arzdan kaynaklanan daha yavaş talep büyümesi ve aşırı stokla karşı karşıya kaldıklarından, bu büyüme büyük ölçüde kamu hizmetleri ölçeğindeki sektörde yoğunlaştı.

#
Anasayfa      Dünya      Küresel fotovoltaik inverter sevkiyatları 2023 yılında yüzde 56 arttı

Küresel fotovoltaik inverter sevkiyatları 2023 yılında yüzde 56 arttı
Wood Mackenzie’nin ‘Küresel güneş enerjisi inverteri ve modül düzeyinde güç elektroniği pazar payı 2024’ raporuna göre, küresel fotovoltaik inverter sevkiyatları 2023’te yüzd…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-09
Enable Notifications OK No thanks