BOLTA
Enerji Haberleri

Ukrayna, 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji üretimini artırmak için 20 milyar dolarlık planı onayladı

Reuters’ın yayınladığı hükümet duyurusuna göre, Ukrayna’nın ülkenin enerji karışımındaki payını 2030 yılına kadar yüzde 27’ye çıkarmayı amaçlayan bir plan kapsamında yenilenebilir enerji sektörünü geliştirmek için 20 milyar dolarlık yatırıma ihtiyacı var.

Habere göre, ülkenin enerji sektörü, 2024 baharında yoğunlaşan ve nükleer santrallerinin yanı sıra güneş ve rüzgâr enerjisi üretimine güvenmek zorunda bırakan Rus füze ve drone saldırıları sonucunda üretim kapasitesinin yarısını kaybetti. Hükümet tarafından onaylanan plan, yaklaşık 10 bin MW’lık yeni üretim tesisi eklemeyi hedefliyor.

Hükümet, 2030 yılında ısıtma ve soğutma tedarik sistemlerinde yenilenebilir enerjinin payının yüzde 33’e, elektrik üretiminde yüzde 29’a ve ulaştırma sektöründe yüzde 17’ye ulaşması gerektiğini söyledi.

#
Anasayfa      Dünya      Ukrayna, 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji üretimini artırmak için 20 milyar dolarlık planı onayladı

Ukrayna, 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji üretimini artırmak için 20 milyar dolarlık planı onayladı
Reuters’ın yayınladığı hükümet duyurusuna göre, Ukrayna’nın ülkenin enerji karışımındaki payını 2030 yılına kadar yüzde 27’ye çıkarmayı amaçlayan bir plan kapsamında yenilene…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-14
Enable Notifications OK No thanks