BOLTA
Enerji Haberleri

Çatı ustaları enerji dönüşümünde önemli rol oynuyor

Bertelsmann Vakfı’nın iş izleme analizine göre çatı ustaları enerji geçişinde merkezi bir rol oynuyor. Rüzgâr ve güneş enerjisi sektöründe 2019’dan 2023 ortalarına kadar yaklaşık 2,7 milyon çevrimiçi iş ilanının değerlendirilmesi, geleneksel el sanatları ile yenilenebilir enerji sektörlerindeki görevler arasındaki farkların ve aynı zamanda eyleme geçme ihtiyacının da ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

Araştırma, yenilenebilir enerji çalışanlarına olan talebin arttığını gösteriyor. Federal hükümetin başlattığı “Dönüşüm İttifakı”na göre Almanya’nın enerji geçişini hayata geçirebilmesi için en az 300 bin ek çalışana ihtiyacı var. Bu, ekonomiyle birlikte enerji ve iklim geçişinin yanı sıra dijitalleşme gibi gelecekteki temel konuların da desteklenmesini amaçlıyor.

Rüzgâr ve güneş enerjisi endüstrisindeki çevrimiçi iş ilanlarının değerlendirilmesi, sıhhi tesisat, ısıtma ve iklimlendirme teknolojisi veya inşaat elektrik mühendisliği alanlarında vasıflı işçilere olan talebin de arttığını göstermektedir. Rüzgâr endüstrisi için inşaat elektrik mühendisliği uzmanları, belirli beceri gereksinimlerinden en çok etkilenir. Elektrik mühendisliğinin elektrik tesisatı ve montajı konusundaki deneyim yerine, iş ilanlarında giderek artan oranda rüzgar türbinlerinin devreye alınması ve bakımı isteniyor.

Araştırma yazarları, “Sadece daha fazla vasıflı işçiye ihtiyacımız yok. Rüzgâr ve güneş enerjisi endüstrisindeki görevler için de doğru becerilere sahip olmanız gerekiyor.” diyor. Kısmi yeterlilikler, düşük vasıflı kişiler veya nitelikleri federal hükümetin henüz tanımadığı yurt dışından gelen vasıflı işçiler için bir fırsat olacaktır. Çalışmanın yazarlarına göre tamamen yeni bir mesleğe ihtiyaç var. Bu kişi, kapsamlı bir ‘yenilenebilir enerji uzmanı’ veya ‘iklim uzmanı’ oluşturmak için çeşitli mesleklerden becerileri birleştirebilir.

#
Anasayfa      çatı ustası      Çatı ustaları enerji dönüşümünde önemli rol oynuyor

Çatı ustaları enerji dönüşümünde önemli rol oynuyor
Bertelsmann Vakfı’nın iş izleme analizine göre çatı ustaları enerji geçişinde merkezi bir rol oynuyor. Rüzgâr ve güneş enerjisi sektöründe 2019’dan 2023 ortalarına kadar yakl…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-15
Enable Notifications OK No thanks