BOLTA
Enerji Haberleri

Kömürle çalışan santral, güneş ve rüzgâra geçiyor

Tri-State Generation and Transmission Association, Colorado ve batıdaki diğer bölgelerdeki kooperatifler aracılığıyla bir milyon tüketiciye hizmet veren bir enerji şirketi olarak, yenilenebilir enerji konusunda önemli adımlar attı. Geçmişteki yavaş geçişi nedeniyle eleştirilen Tri-State, agresif yenilenebilir enerji planları yapıyor. Bu kapsamda 2025 yılına kadar, yüzlerce MW’lık yeni güneş enerjisi ve çeşitli rüzgâr santrallerini şebekesine bağlamayı planlıyor.

Tri-State’ın yenilenebilir enerjiye geçişi, Enflasyon Azaltma Yasası’ndan sağlanan önemli federal sübvansiyonlarla desteklenirken, bu mali destek, şirketi 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 89 oranında azaltma hedefine ulaştırıyor ve devlet hedeflerini aşmasını sağlıyor. Şirketin planı, eyalet düzenleyicilerine sunulduğunda itirazsız kabul edilmiş olup, sürdürülebilir ve güvenilir enerji yedeklemesi sağlamayı amaçlayan New Mexico’da büyük bir lityum-iyon pil dizisi ve Colorado’da daha küçük bir demir-hava pili testi inşasını içeriyor.

Ayrıca, Tri-State 700 MW’a kadar yenilenebilir kapasiteyi desteklemek için yeni iletim hatları inşa etmeyi planlıyor. 2030 yılına gelindiğinde, kooperatif üyeleri için enerji karışımının yüzde 70’inin temiz kaynaklardan gelmesi bekleniyor​.

Origis Energy ile yapılan bir elektrik satın alma anlaşması kapsamında, New Mexico’daki elektrik kooperatifi üyeleri de dahil olmak üzere Tri-State üyelerine 200 MW temiz güneş enerjisi üretimi sağlıyor.

#
Anasayfa      E-Bülten      Kömürle çalışan santral, güneş ve rüzgâra geçiyor

Kömürle çalışan santral, güneş ve rüzgâra geçiyor
Tri-State Generation and Transmission Association, Colorado ve batıdaki diğer bölgelerdeki kooperatifler aracılığıyla bir milyon tüketiciye hizmet veren bir enerji şirketi ol…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-15
Enable Notifications OK No thanks