BOLTA
Enerji Haberleri

Rapor: Elektrikli aracı evde şarj etmenin maliyeti benzinli bir arabayı yakıtla doldurmanın yarısı kadar

Verivox, bu yılın ilk yarısındaki fiyatlara atıfta bulunarak, “Almanya’da elektrikli otomobillerin ortalama yakıt maliyetleri, benzinli otomobillere göre yüzde 48, dizel araçlara göre ise yüzde 40 daha düşük”  olduğunu belirtti.

Verivox’ta Enerji Uzmanı Thorsten Storck, “Evde bir duvar kutusunda şarj edebiliyorsanız, elektrikli bir otomobilin yakıt maliyetleri, içten yanmalı bir motora göre önemli ölçüde daha düşüktür. Ancak, sıklıkla halka açık şarj noktalarına güvenen elektrikli otomobil sürücüleri, önemli ölçüde daha düşük bir fiyat avantajına sahip.” açıklamasını yaptı.

Verivox, 12 bin kilometrelik bir elektrikli araç sürüşünün evde şarj maliyetinin ortalama 863 avroya ulaştığını, aynı mesafe için benzin kullanmanın ortalama bir içten yanmalı motorlu araçta 1.652 avroya mal olacağını söyledi. Ancak yalnızca halka açık şarj noktalarını kullanmanın maliyeti 1.302 avro, hızlı şarj cihazlarını kullanmanın maliyeti ise 1.547 avro olurdu. Bunun nedeni, ortalama bir hanehalkı elektrik fiyatının kWh başına 35,96 sent (sent/kWh) olması, elektrikli araç sürücülerinin ise normal halka açık şarj noktalarında ortalama 54,25 sent/kWh ve hatta doğru akım hızlı şarj cihazı için 64,44 sent/kWh ödemek zorunda olmasıdır. Verivox, bir dizel araç kullanmanın hızlı şarj cihazı kullanmaktan yüzde 8 daha ucuz olacağını söyledi.

#
Anasayfa      benzin      Rapor: Elektrikli aracı evde şarj etmenin maliyeti benzinli bir arabayı yakıtla doldurmanın yarısı kadar

Rapor: Elektrikli aracı evde şarj etmenin maliyeti benzinli bir arabayı yakıtla doldurmanın yarısı kadar
Verivox, bu yılın ilk yarısındaki fiyatlara atıfta bulunarak, “Almanya’da elektrikli otomobillerin ortalama yakıt maliyetleri, benzinli otomobillere göre yüzde 48, dizel araç…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-16
Enable Notifications OK No thanks