BOLTA
Enerji Haberleri

Nordex ve Akfen’den Yenilenebilir Enerjide Stratejik İş Birliği

Nordex_Akfen_iş_birliği

Dünyanın önde gelen rüzgar türbini üreticilerinden Nordex Grubu, Akfen Yenilenebilir Enerji ile toplam 102 MW kapasiteli beş farklı proje için önemli bir anlaşma imzaladı. Bu iş birliği kapsamında Nordex, 2025 sonbaharından itibaren Delta4000 serisine ait 19 türbinin tedariği, kurulumu ve 10 yıllık bakımını üstlenecek.

Projelerin Detayları:

  • Çanakkale: Hasanoba ve Kocalar rüzgar santrallerinin genişletilmesi için her birine 5 adet N149/5.X türbin kurulacak.
  • Denizli: Denizli rüzgar santrali için 9 adet N133/4800 türbini tedarik edilecek.
  • Osmaniye: Sarıtepe ve Üçpınar rüzgar santralleri için de aynı türbinler kullanılacak.

Delta4000 serisi türbinler, saha koşullarına göre 83 ila 125 metre arasında değişen kule yüksekliklerine sahip olacak. Nordex, ayrıca türbinlerin bakımı için 10 yıllık “her şey dahil” bir servis hizmeti sunacak. Akfen, bu sürenin ardından servisi 5 yıl daha uzatma seçeneğine sahip olacak.

Nordex ve Akfen’den Yenilenebilir Enerjide Stratejik İş Birliği akfen

Nordex Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Genel Müdürü Ender Özatay anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, Akfen’in kapasite artırımı için Nordex’i tercih etmesinin güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti. Projelerin Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesini artırmaya yönelik büyük bir adım olduğuna inandığını dile getiren Özatay, sahadaki rüzgar koşulları ile seçilen türbin tipleri arasındaki uyumluluğun projelerin başarısında kilit rol oynayacağını vurguladı. Ayrıca, tüm rüzgar türbini kanatlarının Türkiye’de üretilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör ise bu sözleşmenin, karbonsuz bir dünya misyonlarına katkı sağlayacak önemli bir adım olduğunu söyledi. Güngör, Nordex ile yakın iş birliği içinde çalışarak bu projeleri hayata geçirmeyi ve yenilenebilir enerji sektöründe yeni standartlar belirlemeyi hedeflediklerini belirtti.

Bu iş birliği, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesini artırma yolunda atılmış önemli bir adım olarak öne çıkıyor ve her iki şirketin de sektördeki liderlik pozisyonlarını pekiştirmeyi amaçlıyor.

Nordex ve Akfen’den Yenilenebilir Enerjide Stratejik İş Birliği yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      akfen      Nordex ve Akfen’den Yenilenebilir Enerjide Stratejik İş Birliği

Nordex ve Akfen’den Yenilenebilir Enerjide Stratejik İş Birliği
Dünyanın önde gelen rüzgar türbini üreticilerinden Nordex Grubu, Akfen Yenilenebilir Enerji ile toplam 102 MW kapasiteli beş farklı proje için önemli bir anlaşma imzaladı. Bu…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-21
Enable Notifications OK No thanks