BOLTA
Enerji Haberleri

Doğalgaz Zammına Karşı Evde Tasarruf Yöntemleri

Üçay_Grup_Ozgur_Sahin

Sonbaharın gelmesiyle birlikte evlerde kışa hazırlıklar başladı. 1 Ağustos’ta doğalgaz fiyatlarına yapılan yüzde 38’lik zam sonrası, doğalgaz kullanıcıları ve doğalgaz dönüşümü yaptırmayı düşünenler tasarruf etmenin yollarını aramaya başladı. Üçay Grup İklimlendirme ve Şubeler Grup Direktörü Özgür Şahin, doğalgaz faturasını düşürmek isteyenler için bazı pratik öneriler sundu.

Doğalgaz Kullanımında Verimlilik Önemli

Doğalgaz fiyatlarındaki artış, enerji maliyetlerini artırırken, doğru bir doğalgaz dönüşümü ile bu maliyetleri azaltmak mümkün. Şahin, “Doğalgaz dönüşümü yaptırırken mühendislik kabiliyeti yüksek bir firma ile çalışmak çok önemli. Yanlış kapasitede seçilen kombi ve radyatörler, enerji maliyetlerini artırabilir ve konforu azaltabilir” diyor.

ucay muhendislik Kombi Doğalgaz Zammına Karşı Evde Tasarruf Yöntemleri Doğalgaz dönüşümü

Evinize Uygun Kombi Seçimi

Doğru kombiyi seçmek, tasarruf sağlamanın ilk adımı. Evin yalıtım durumu, büyüklüğü ve ısıtma ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, yoğuşmalı ve modülasyon özelliklerine sahip bir kombi tercih edilmelidir. Bu tür kombiler, daha az doğalgaz tüketerek daha fazla ısınma sağlar.

Termostatik Vana ve Oda Termostatı Kullanımı

Kombilere termostatik vana ve oda termostatı gibi kontrol cihazlarını entegre etmek, gereksiz enerji tüketimini önler. Sıcaklık ayarlarının hassas bir şekilde yapılması, her 1 derece düşük oda sıcaklığında yüzde 7’ye kadar enerji tasarrufu sağlar ve fatura maliyetlerini yüzde 30’a kadar düşürebilir.

Düzenli Bakımın Önemi

Kombilerin ve radyatörlerin düzenli bakımı, verimliliği artırır. Peteklerde biriken tortu ve kireç, ısınmayı engeller ve enerji tüketimini artırır. Kış ayları başlamadan önce yetkili bir servise bakım yaptırmak, yıllık ısıtma maliyetlerini yüzde 10 oranında azaltabilir.

Üçay Grup Hakkında

Üçay Grup, 2000 yılında İstanbul’da kurulmuş olup, çevreye duyarlı sistemler geliştirmeye odaklanmıştır. Grup bünyesinde Üçay Mühendislik, Üçay İnşaat, Isomer, Evjet ve EVREKAA Ar-Ge Merkezi gibi şirketler yer almakta ve iklimlendirme, enerji, E-Mobilite, elektrik, mekanik ve teknoloji alanlarında hizmetler sunmaktadır.

Doğalgaz Zammına Karşı Evde Tasarruf Yöntemleri yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Doğalgaz dönüşümü      Doğalgaz Zammına Karşı Evde Tasarruf Yöntemleri

Doğalgaz Zammına Karşı Evde Tasarruf Yöntemleri
Sonbaharın gelmesiyle birlikte evlerde kışa hazırlıklar başladı. 1 Ağustos’ta doğalgaz fiyatlarına yapılan yüzde 38’lik zam sonrası, doğalgaz kullanıcıları ve doğalgaz dönüşü…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-22
Enable Notifications OK No thanks