BOLTA
Enerji Haberleri

Rönesans Enerji’nin İlk GES Yatırımı: EPC Sözleşmesi İmzalandı

emre-hatem-bbvagaranti

Yeşil Enerji Hedefleri
Rönesans Enerji, 2028 yılına kadar 2.000 MW’lık yeşil enerji kapasitesine ulaşmayı ve bu doğrultuda 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Şu an 166 MW’lık kurulu güce sahip olan Rönesans Enerji, 189 MW’lık RES yatırımını sürdürürken, ilk GES yatırımı için de harekete geçti.

emre hatem bbvagaranti Rönesans Enerji’nin İlk GES Yatırımı: EPC Sözleşmesi İmzalandı Elektrik

EPC Sözleşmesi ve Hibrit GES Projesi
Rönesans Enerji, bu önemli adımı atarak Cora Enerji ile EPC (Mühendislik, Tedarik ve İnşaat) sözleşmesini imzaladı. 4,6 MWp kapasiteli hibrit GES yatırımıyla yılda yaklaşık 4 bin ton karbon emisyonunun önüne geçmeyi hedefliyor.

Projenin Detayları
Rönesans Holding ve TotalEnergies’in ortak girişimi olan Rönesans Enerji, bu GES yatırımını Amasya’daki Kale HES ve Osmancık HES’e entegre olarak gerçekleştirecek. Kale HES’e entegre edilecek 3,5 MWp ve Osmancık HES’e entegre edilecek 1,1 MWp gücündeki hibrit GES tesisleri, yıl sonuna kadar faaliyete geçecek.

Rönesans Enerji’nin Büyüme Planları
Rönesans Enerji’nin mevcut projeleri arasında 166 MW operasyonel kapasite, 194 MW inşaat halinde olan projeler ve 366 MW geliştirme aşamasında olan yatırımlar yer alıyor. Toplamda 726 MW’lık kapasiteye ulaşan şirket, 2028 yılına kadar Türkiye Ulusal Enerji Planı’nın yeşil enerji hedeflerinin %7 ila %10’unu gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Rönesans Enerji’nin İlk GES Yatırımı: EPC Sözleşmesi İmzalandı yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Elektrik      Rönesans Enerji’nin İlk GES Yatırımı: EPC Sözleşmesi İmzalandı

Rönesans Enerji’nin İlk GES Yatırımı: EPC Sözleşmesi İmzalandı
Yeşil Enerji HedefleriRönesans Enerji, 2028 yılına kadar 2.000 MW’lık yeşil enerji kapasitesine ulaşmayı ve bu doğrultuda 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Şu an 1…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-23
Enable Notifications OK No thanks