BOLTA
Enerji Haberleri

Avrupa’da ev tipi pil depolama sistemlerine yönelik ivme artıyor

PV Magazine aktarımına göre, EUPD Research, 20 kWh kapasiteye kadar konut pil enerji depolama sistemleri (BESS) için Avrupa pazarı konusunda genel olarak iyimser.  Avrupa’da elektrik enerjisi depolama pazarında bu yıl güçlü bir talep bekleniyor. “Elektrik Enerjisi Depolama Raporu Avrupa”ya göre, yılın ilk yarısında yaklaşık 5 GWh, ikinci yarısında ise 6 GWh kapasiteye sahip yeni depolama sistemlerinin kurulması öngörülüyor. Ancak, kıtanın en büyük pazarlarındaki büyüme hızında bir yavaşlama yaşanabilir. Örneğin, Almanya’da yeni kurulum sayısında düşüş görülebilir.

EUPD Research’e göre, 2024’ün ilk yarısında Almanya’da yaklaşık 270 bin ev tipi depolama sistemi kuruldu, bu da geçen yılın aynı dönemiyle neredeyse aynı seviyede. Ancak analistler, Almanya’daki enerji depolama sistemi (BESS) kurulumlarının bir önceki yıla göre yüzde 5 oranında azalmasını bekliyor. Bu düşüşün nedeni olarak, özellikle Almanya ve İtalya gibi Avrupa’nın en büyük ev depolama pazarlarını etkileyen Ukrayna’daki savaşın ardından elektrik arzındaki belirsizliklerin azalması gösteriliyor.

Diğer Avrupa ülkelerine bakıldığında ise farklı eğilimler göze çarpıyor. Polonya ve Macaristan, EUPD Research’e göre, özellikle 2024’ün dördüncü çeyreğinde büyük bir büyüme potansiyeline sahip olan gelişmekte olan pazarlar arasında yer alıyor. Buna karşılık, geçen yıl hızlı bir büyüme kaydeden İsveç ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde bu yıl bir yavaşlama yaşanması bekleniyor.

#
Anasayfa      E-Bülten      Avrupa’da ev tipi pil depolama sistemlerine yönelik ivme artıyor

Avrupa’da ev tipi pil depolama sistemlerine yönelik ivme artıyor
PV Magazine aktarımına göre, EUPD Research, 20 kWh kapasiteye kadar konut pil enerji depolama sistemleri (BESS) için Avrupa pazarı konusunda genel olarak iyimser.  Avrupa’da …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-28
Enable Notifications OK No thanks