BOLTA
Enerji Haberleri

Karpowership ve Dünya Bankası’ndan Afrika’da Cinsiyet Eşitliği İçin İş Birliği

Karpowership_kadın_istihdam

Kadın İstihdamına Yönelik Ortak Girişim
Karadeniz Holding’in uluslararası markası olan Karpowership, Afrika’nın enerji sektöründe kadın istihdamını artırmak amacıyla Dünya Bankası’nın Women in Energy Network Africa (WEN-Africa) girişimi ile ortaklık kurdu. Bu iş birliği, en az on Afrika ülkesinde kadınlar için istihdam fırsatlarını artırmayı, cinsiyet eşitliğini desteklemeyi ve daha kapsayıcı bir geleceği teşvik etmeyi hedefliyor. Girişim, Dünya Bankası’nın 2024-2030 Toplumsal Cinsiyet Stratejisi ile uyumlu olarak, kadınların enerji sektöründeki yerini güçlendirmek için dört temel amaca odaklanıyor: kadın istihdamının artırılması, mesleki gelişimin desteklenmesi, politik reformlara katkı sağlanması ve kız çocuklarının STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanlarında eğitim almasının teşvik edilmesi.

Karpowership kadin istihdam Karpowership ve Dünya Bankası’ndan Afrika’da Cinsiyet Eşitliği İçin İş Birliği Dünya Bankası

Zeynep Harezi Yılmaz: “Sosyal Etkimizi Güçlendirmek İçin Heyecanlıyız”
Karpowership Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Harezi Yılmaz, bu ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dünya Bankası ile kadınlar için fırsatları artırmak ve sosyal etkimizi güçlendirmek amacıyla ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz. Cinsiyet eşitliğine olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Eğitim gören kadın sayısını artırmalı, kadınların profesyonel olarak gelişmeleri için yeni yollar yaratmalı ve kadınların iş dünyasına katılımını engelleyen cinsiyete özgü engelleri aşmalıyız” dedi.

WEN-Africa ve Karpowership’in Hedefleri
Ortaklık kapsamında Karpowership, kadın personel için kariyer danışmanlığı, staj imkanları, kız öğrenciler için mesleki eğitim ve burs programları sunmayı ve cinsiyet kapsayıcı personel politikalarını uygulamayı taahhüt ediyor. Dünya Bankası WEN-Afrika Ekip Lideri ve Kıdemli Enerji Operasyonları Sorumlusu Fowzia Hassan, “Karpowership ile resmi olarak ortaklık kurmaktan ve kadınların Afrika’nın enerji geleceğine katılımını artırarak toplumsal cinsiyet eşitliğini hızlandırma ve kapsayıcı ekonomik büyümeyi teşvik etme misyonumuzda bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Karpowership Hakkında
25 yılı aşkın bir süredir yüzer enerji santrali sektöründe faaliyet gösteren Karpowership, küresel çapta 7.000 MW’ı aşan kurulu gücü ile 18 ülkede, özellikle Afrika’da enerji güvenliğini sağlamada lider bir tedarikçi konumunda. Yüzer LNG altyapı filosu ve Powership’ler aracılığıyla temiz, esnek ve güvenilir enerji çözümleri sunan Karpowership, enerji sektöründe önemli bir rol oynamaktadır.

WEN-Afrika Hakkında
Dünya Bankası’nın 2024-2030 Toplumsal Cinsiyet Stratejisi kapsamında başlatılan WEN-Afrika, Afrika’nın enerji sektöründe kadın temsilini artırmayı amaçlayan bir girişimdir. Kadınları teknik ve liderlik rollerinde güçlendirmeyi, politika tartışmalarını kolaylaştırmayı ve güçlü bir kadın ağı kurmayı hedefleyen bu girişim, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Karpowership ve Dünya Bankası’ndan Afrika’da Cinsiyet Eşitliği İçin İş Birliği yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Dünya Bankası      Karpowership ve Dünya Bankası’ndan Afrika’da Cinsiyet Eşitliği İçin İş Birliği

Karpowership ve Dünya Bankası’ndan Afrika’da Cinsiyet Eşitliği İçin İş Birliği
Kadın İstihdamına Yönelik Ortak GirişimKaradeniz Holding’in uluslararası markası olan Karpowership, Afrika’nın enerji sektöründe kadın istihdamını artırmak amacıyla Dünya Ban…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-28
Enable Notifications OK No thanks