BOLTA
Enerji Haberleri

DenizBank, Öz Tüketim GES Projeleri ile Enerji Üretimine Başladı

denizbank_ges

DenizBank, sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji alanındaki hedefleri doğrultusunda, Türkiye bankacılık sektöründe bir ilke imza attı. Kendi tükettiği enerjiyi kendi üretme anlayışına dayanan ilk öz tüketim GES projesini Erzurum Demirciköy’de hayata geçiren banka, bu proje ile kendi enerjisini üretmeye başladı.

Yeni GES Projeleri ile Enerji İhtiyacını Karşılıyor
DenizBank, Manisa Demirci, Uşak Ulubey ve Konya Karapınar’da kurulumuna başlanan üç yeni GES projesini de devreye almaya hazırlanıyor. Altı ay içerisinde tamamlanması planlanan bu projelerle, banka toplamda 26,47 MWp yıllık enerji tüketimini kendi üretimiyle karşılayacak. Bu enerji, DenizBank’ın genel müdürlük binası olan Deniz Kule, Türkiye genelindeki bölge müdürlükleri, 81 ildeki şubeleri ve Veri Merkezi’nin elektrik tüketimine denk bir seviyede bulunuyor.

denizbank ges DenizBank, Öz Tüketim GES Projeleri ile Enerji Üretimine Başladı Genel

Genel Müdür Hakan Ateş’ten Proje Değerlendirmesi
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de öz tüketim GES projesini hayata geçiren ilk banka olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Ateş, “Enerji verimliliği ve çevreye katkımızı artıran, tasarruf odaklı bir ekosistem oluşturuyoruz. 26,47 MWp kapasiteli dört GES projesi ile kurumsal karbon ayak izimizi azaltmayı ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, ülkemizin enerji politikalarına uygun olarak maliyetlerin düşürülmesine ve dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlayacağız” dedi.

DenizBank’ın tarım sektörü, su temizliği ve yeşil ekonomi projelerine yaptığı yatırımların yanı sıra, fosil yakıt bağımlılığını ortadan kaldıran ve çevresel duyarlılığı artıran projelere devam edeceğini vurgulayan Ateş, sürdürülebilirlik stratejilerinin temel taşlarından biri olan yenilenebilir enerjiye yaptıkları bu yatırımların önemine dikkat çekti.

DenizBank, Öz Tüketim GES Projeleri ile Enerji Üretimine Başladı yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Genel      DenizBank, Öz Tüketim GES Projeleri ile Enerji Üretimine Başladı

DenizBank, Öz Tüketim GES Projeleri ile Enerji Üretimine Başladı
DenizBank, sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji alanındaki hedefleri doğrultusunda, Türkiye bankacılık sektöründe bir ilke imza attı. Kendi tükettiği enerjiyi kendi üret…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-29
Enable Notifications OK No thanks