BOLTA
Enerji Haberleri

Almanya, şebekeye daha fazla yenilenebilir enerji ekleme maliyetlerini düzenliyor

Reuters’ın haberine göre, Almanya, 2045 yılına kadar elektrik tüketiminin yüzde 80’ini yenilenebilir enerjiyle karşılamak ve iklim nötrlüğü hedefini gerçekleştirmek için 450 milyar avro civarında bir ağ genişletme maliyetiyle karşı karşıya olurken, bu maliyetler, tüketicilerin enerji faturalarına yansıtılacak. Kuzey ve güney eyaletleri arasında artan bir anlaşmazlık bulunurken, kuzeydeki sakinler, bölgede daha ucuz rüzgâr enerjisi üretimine rağmen yüksek elektrik fiyatlarından şikayetçi. Kuzeydeki yüksek maliyetler, büyük ölçüde rüzgâr türbinlerinin şebekeye bağlanma maliyetlerinden kaynaklanıyor ve bu maliyetler, bölgenin daha düşük nüfus yoğunluğu nedeniyle daha az sayıda tüketiciye dağıtılıyor. Bu sorun, doğu Almanya’da yenilenebilir enerjinin genişletilmesine olan kabulü etkiliyor; burada enerji fiyatları batıya göre satın alma gücüne göre yüzde 22 daha yüksek.

Yeni düzenlemeler, yenilenebilir enerjinin entegrasyonu nedeniyle özellikle yüksek maliyetlerle karşılaşan şebeke operatörlerini belirlemek için bir çerçeve oluşturuyor. Bu operatörler finansal tazminat alacak ve maliyetler, ülke genelindeki tüm elektrik tüketicileri arasında daha eşit bir şekilde dağıtılacak.

Federal Ağ Ajansı Başkanı Klaus Mueller, “Enerji geçişi ortak bir görevdir ve ağlara yapılan yatırımlar herkesin yararına” açıklamasını yaptı. Ajans, önümüzdeki aylarda yeni modelin detaylarını netleştirip yayımlayacak ve ilk olarak, bir şebeke operatörünün yenilenebilir enerji genişlemesinin maliyetlerinden orantısız şekilde etkilenip etkilenmediğini belirleyecek. Ekstra maliyetler ve bireysel şebeke operatörleri için özel destekler, Ekim ortasında açıklanacak. Yaklaşım, bağlı yenilenebilir enerji üretim kapasitesini, ağ bölgesindeki tüketim yüküyle ilişkilendiren bir ana metrik belirlemeyi içerecek. Almanya ayrıca, elektrik şebekesinin genişletilme maliyetlerini nesiller arasında daha eşit bir şekilde yaymak için özel bir devlet hesabı oluşturmayı da araştırıyor.

#
Anasayfa      Almanya      Almanya, şebekeye daha fazla yenilenebilir enerji ekleme maliyetlerini düzenliyor

Almanya, şebekeye daha fazla yenilenebilir enerji ekleme maliyetlerini düzenliyor
Reuters’ın haberine göre, Almanya, 2045 yılına kadar elektrik tüketiminin yüzde 80’ini yenilenebilir enerjiyle karşılamak ve iklim nötrlüğü hedefini gerçekleştirmek için 450 …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-03
Enable Notifications OK No thanks