BOLTA
Enerji Haberleri

Yunanistan’da enerji depolamayı desteklemek için yeni yasa tasarısı

Balkan Green Energy News’in aktarımına göre, Yunanistan’da yeni bir yasa tasarısı, ülkenin enerji altyapısında önemli bir adım olarak 2 GW’lık batarya depolama kapasitesine destek sağlamayı amaçlıyor. Bu tasarı, enerji geçiş sürecinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmayı ve enerji güvenliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Yunan hükümeti, enerji sisteminde esneklik sağlamak ve kesintisiz enerji arzını güvence altına almak için batarya depolama projelerine yönelik finansal teşvikleri devreye sokmaya hazırlanıyor. Yeni düzenlemeyle, batarya depolama projeleri için lisans süreçlerinin hızlandırılması ve yatırımcılar için daha cazip bir ortamın oluşturulması öngörülüyor.

Bu adımın, Yunanistan’ın 2030 yılına kadar enerji karbonsuzlaşma hedeflerine ulaşmasına da önemli bir katkı sağlayacağı göngörülürken, yenilenebilir kaynakların kullanımını optimize ederek, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltması ve ülkenin enerji sistemini daha dayanıklı hale getirmesi bekleniyor.

#
Anasayfa      E-Bülten      Yunanistan’da enerji depolamayı desteklemek için yeni yasa tasarısı

Yunanistan’da enerji depolamayı desteklemek için yeni yasa tasarısı
Balkan Green Energy News’in aktarımına göre, Yunanistan’da yeni bir yasa tasarısı, ülkenin enerji altyapısında önemli bir adım olarak 2 GW’lık batarya depolama kapasitesine d…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-05
Enable Notifications OK No thanks