BOLTA
Enerji Haberleri

“Çimento sektöründe SKDM süreci için çok yönlü strateji gerekiyor”

Çimento, betonun temel bağlayıcısı olarak, dünyada suyun ardından en çok tüketilen yapı malzemesi. Küresel nüfus artışı ve ekonomik büyüme ile doğrudan ilişkili olan çimento ve beton endüstrisi, inşaat sektörüne hizmet veren önemli bir sanayi dalı.

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörünün ana girdisi olan çimento, sanayi ve altyapı gelişiminde kilit bir rol oynarken, Türkiye, dünyada çimento üretiminde ve tüketiminde önemli bir konumda yer alıyor ve küresel pazarın yaklaşık yüzde 2‘sini oluşturuyor.

Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması kapsamında öncelikli kabul edilen altı sektörden biri olan sektörde regülasyonların tamamlanmaması, sektörel azaltım hedeflerinin belirlenmemesi ve karbon ücretlerinin tahmin edilememesi bu konuda yol haritası oluşturmak isteyen firmalar için bilinmezlik teşkil ediyor. 

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, buna karşılık sürece adapte olma konusunda sektör olarak farkı kapatmak için çalıştıklarını belirttiği açıklamasında, izin süreçlerinin hızlandırılması, mevzuatların düzenlenmesi ve ithalattaki engellerin kaldırılmasına ilişkin çok yönlü strateji gerektiğini vurguladı.

 

#
Anasayfa      Abdulhamit Akçay      “Çimento sektöründe SKDM süreci için çok yönlü strateji gerekiyor”

“Çimento sektöründe SKDM süreci için çok yönlü strateji gerekiyor”
Çimento, betonun temel bağlayıcısı olarak, dünyada suyun ardından en çok tüketilen yapı malzemesi. Küresel nüfus artışı ve ekonomik büyüme ile doğrudan ilişkili olan çimento …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-09
Enable Notifications OK No thanks