BOLTA
Enerji Haberleri

Artan Sıcaklıklar Klima Talebini İkiye Katladı

Gree_Klima

Küresel iklim değişikliği ve enerji verimliliğine yönelik artan talepler, klima sektöründe hızlı bir büyümeye neden oluyor. Son iki yılda sıcaklıkların artışı, Türkiye iklimlendirme pazarındaki büyüme oranlarını hızlandırdı. Gree Klima’nın Türkiye Temsilcisi TLC Klima’nın Satış Direktörü Gökhan Külahi, “Bu yaz klima satışlarımızı geçen yılın aynı dönemine göre iki kat artırdık,” diyerek bu büyümeyi doğruladı.

Gree Klima Artan Sıcaklıklar Klima Talebini İkiye Katladı Enerji Bülteni

Klima Pazarı %35 Büyüme Bekliyor

Türkiye’de, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların etkisiyle klima pazarının 2024 yılı itibarıyla %35 büyümesi bekleniyor. Gökhan Külahi, iklim değişikliği ve enerji verimliliği taleplerinin sektörde büyük bir ivme yarattığını vurgularken, özellikle split klima segmentindeki büyümenin öne çıktığını belirtti. Külahi, “2024’te split klima pazarının %35 oranında büyüyeceğini tahmin ediyoruz,” dedi.

Gree Klima Satışlarında %100 Artış

Külahi, TLC Klima’nın Gree Klima markasıyla 2024 yazında split klima satışlarını %100’ün üzerinde artırdıklarını ve bu segmentte önemli bir başarı elde ettiklerini belirtti. Ayrıca ticari tip split klimalarda %130, multi split klimalarda ise %145 oranında büyüme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türkiye, Avrupa’nın En Büyük Pazarlarından Biri

Türkiye, klima üretimi ve ihracatıyla Avrupa’nın en büyük pazarları arasında yer alıyor. Gökhan Külahi, Türkiye’nin özellikle VRF ürün grubunda Avrupa’nın en büyük pazarlarından biri olduğunu ve 2024’te artan sıcaklıklarla birlikte bu konumunu güçlendireceğini söyledi.

Artan Sıcaklıklar Klima Talebini İkiye Katladı yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Enerji Bülteni      Artan Sıcaklıklar Klima Talebini İkiye Katladı

Artan Sıcaklıklar Klima Talebini İkiye Katladı
Küresel iklim değişikliği ve enerji verimliliğine yönelik artan talepler, klima sektöründe hızlı bir büyümeye neden oluyor. Son iki yılda sıcaklıkların artışı, Türkiye ikliml…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-11
Enable Notifications OK No thanks