BOLTA
Enerji Haberleri

Avrupa’da rüzgâr enerjisi kapasitesi yılın ilk yarısında 6,4 GW arttı

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope’un yılın ilk yarısına ilişkin verilerine göre, ilave edilen kapasitenin 5,3 GW’ı karasal, 1,1 GW’ı ise deniz üstü rüzgâr santrallerinden oluşuyor.

İlave edilen kapasite artışında ilk sırada 1,7 GW güçle Almanya yer alırken, bunu 1,2 GW artışla Fransa, 876 MW kapasite artışıyla İspanya izledi. Avrupa’nın rüzgâr enerjisi kapasitesi, bu dönemde 6,4 GW artışla toplam 278 GW’a ulaştı. 27 Avrupa Birliği ülkesinin toplam kapasiteye katkısı ise 225 GW olarak kayıtlara geçti.

WindEurope Üst Yöneticisi (CEO) Giles Dickson, verilere ilişkin değerlendirmesinde, Avrupa’nın 2030 enerji hedeflerine yönelik yeterli sayıda rüzgâr santrali inşa etmediğini belirterek, “Kapasiteler önümüzdeki 6 yılda artacak ancak yeterli oranda olmayacak. Hükümetler şebeke bağlantılarının zamanında yapılabilmesi için kuralları belirlemeye yönelik politikalar için acilen harekete geçmeli. Limanlar ve lojistik gibi alanlar da bu amaca uygun olarak geliştirilmeli.” diye konuştu.

#
Anasayfa      Dünya      Avrupa’da rüzgâr enerjisi kapasitesi yılın ilk yarısında 6,4 GW arttı

Avrupa’da rüzgâr enerjisi kapasitesi yılın ilk yarısında 6,4 GW arttı
Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope’un yılın ilk yarısına ilişkin verilerine göre, ilave edilen kapasitenin 5,3 GW’ı karasal, 1,1 GW’ı ise deniz üstü rüzgâr santralleri…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-12
Enable Notifications OK No thanks