BOLTA
Enerji Haberleri

AZKarbon ve cOmmited Karbon Nötr Gelecek İçin Güçlerini Birleştiriyor

Fibabanka_GMY_Ibrahim_Toprak_AZKarbon_SirketDirektoru_Orcun_Ersayin

Karbon emisyonlarını azaltma konusunda çevreci çözümler sunan AZKarbon ve kurumlara karbon sertifikaları sağlayarak emisyonları sıfırlamayı amaçlayan cOmmited, karbon nötr bir geleceğe yönelik önemli bir iş birliği gerçekleştirdi.

Sürdürülebilirlik Platformu AZKarbon’un Vizyonu

İnci Holding tarafından karbon emisyonlarını azaltma hedefiyle kurulan Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik platformu AZKarbon, iklim değişikliğine karşı mücadele için çevreci projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Fibabanka’nın bir iştiraki olan cOmmited ile yapılan anlaşma, karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik etkili adımları hızlandırmayı amaçlıyor.

Fibabanka GMY Ibrahim Toprak AZKarbon SirketDirektoru Orcun Ersayin AZKarbon ve cOmmited Karbon Nötr Gelecek İçin Güçlerini Birleştiriyor AZKarbon

cOmmited’in Karbon Sertifikası Altyapısı

Kuruluşların karbon ayak izini ölçerek emisyonlarını dengelemelerine yardımcı olan cOmmited, sunduğu karbon sertifikaları ile çevre bilincine sahip işletmelerin karbon ayak izlerini dengelemesini daha erişilebilir ve pratik hale getiriyor. cOmmited’in altyapısı, karbon sertifikası sunma konusunda şeffaf ve sorunsuz bir süreç sağlayarak işletmelere sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.

AZKarbon ve cOmmited’den Ortak Hedefler

AZKarbon Şirket Direktörü Orçun Ersayın, bu iş birliğinin karbon nötr bir gelecek için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ersayın, “Gönüllü karbon kredileriyle her işlemin gerçek ve ölçülebilir sera gazı emisyonlarını azaltmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. AZKarbon aracılığıyla karbon sertifikası satın alan müşterilerimiz, ürettikleri karbon emisyonlarını dengeleyebilirler” dedi.

Fibabanka Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Toprak ise iş birliğinin, çevre bilincini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu belirterek, “AZKarbon müşterileri, düşük emisyonlu ürünleri tercih ederken kendi karbon emisyonlarını nötrleyerek çevreyi koruma sürecine katkıda bulunabilecekler” şeklinde konuştu.

İş Birliği İmza Töreni

AZKarbon ve cOmmited arasındaki iş birliği anlaşmasının imza törenine, AZKarbon Şirket Direktörü Orçun Ersayın, cOmmited Kurucusu Levent Köseoğlu, Fibabanka Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Toprak ve Fibabanka Yatırımlar Direktörü Canefe Tatlısu katıldı.

AZKarbon ve cOmmited Karbon Nötr Gelecek İçin Güçlerini Birleştiriyor yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      AZKarbon      AZKarbon ve cOmmited Karbon Nötr Gelecek İçin Güçlerini Birleştiriyor

AZKarbon ve cOmmited Karbon Nötr Gelecek İçin Güçlerini Birleştiriyor
Karbon emisyonlarını azaltma konusunda çevreci çözümler sunan AZKarbon ve kurumlara karbon sertifikaları sağlayarak emisyonları sıfırlamayı amaçlayan cOmmited, karbon nötr bi…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-17
Enable Notifications OK No thanks