BOLTA
Enerji Haberleri

COPA Çin’deki Faaliyetlerini Genişletiyor

copa_klima_çin

“Hedef 80 Bin Kombi Satışı”

Türkiye’nin önde gelen çelik panel radyatör üreticilerinden COPA Isı Sistemleri, bu yılın başında Çin’in Shanghai kentinde kurduğu şirketin ardından bayi ve servis ağını da tamamlayarak Çin pazarındaki varlığını daha da güçlendirdi. Çin’in on farklı bölgesinde açılan ana bayilerle başlayan süreç, alt bayi sistemi ile desteklendi. COPA’nın Çin’deki servis işlemleri, ana bayiler tarafından yürütülmekte ve Shanghai ofisi tarafından yönetilmektedir.

copa klima cin COPA Çin’deki Faaliyetlerini Genişletiyor COPA

COPA’nın Çin’deki Pazar Payı ve Yeni Ürünleri

Tamamen yerli sermaye ile Bursa’da üretim yapan COPA, 2000 yılından bu yana Çin’e panel radyatör ihracatı gerçekleştiriyor. 2019 yılına kadar ithal panel radyatörlerde Çin pazarında %10’luk bir pay elde eden COPA, Covid-19 pandemisi ve hammadde fiyatlarındaki artış nedeniyle panel radyatör satışlarının azalmasıyla karşılaştı. Ancak, 2021 yılında panel radyatör ihracatına ek olarak Eon konvansiyonel ve Eomix yoğuşmalı kombileri de Çin pazarına sunmaya başladı. Bugün kombiler, COPA’nın Çin’e yaptığı ihracatın %30’unu oluşturuyor.

Hedef: Yoğuşmalı Kombide Liderlik

COPA Isı Sistemleri Genel Müdürü Oktay Erdinç, Çin’deki kombi pazarında önemli bir oyuncu olmayı hedeflediklerini belirterek, “İlk etapta 2000 adet kombi satışı hedefliyoruz ve beş yıl içinde bu sayıyı 20 bine çıkarmak istiyoruz. Özellikle yoğuşmalı kombi teknolojisine dair farkındalığı artırarak, bu ürünlerin Çin genelindeki pazar payını yükseltmeye çalışıyoruz,” dedi. Ayrıca, Çin pazarında yıllık 300 bin kombi satan büyük markaların varlığına dikkat çeken Erdinç, COPA olarak hedeflerinin yıllık 80 bin kombi satışına ulaşmak olduğunu vurguladı. Bu amaç doğrultusunda COPA’nın Çin Genel Müdürü Murat Telek, özellikle yoğuşma teknolojisine sahip COPA ürünlerinin tanıtımı için yoğun bir pazarlama çalışması yürütüyor.

Ödüllü Marka: COPA

COPA, 2022 yılında Çin’de “En Popüler Marka Ödülü” alarak, marka bilinirliği ve güvenilirliğini de artırmayı başardı.

COPA Çin’deki Faaliyetlerini Genişletiyor yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      COPA      COPA Çin’deki Faaliyetlerini Genişletiyor

COPA Çin’deki Faaliyetlerini Genişletiyor
“Hedef 80 Bin Kombi Satışı” Türkiye’nin önde gelen çelik panel radyatör üreticilerinden COPA Isı Sistemleri, bu yılın başında Çin’in Shanghai kentinde kurduğu şirketin ard…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-17
Enable Notifications OK No thanks