BOLTA
Enerji Haberleri

Avrupa’nın ilk lityum rafinerisi yılda 500 bin elektrikli araca yetecek kadar lityum hidroksit üretecek

Euronews’in aktarımına göre, AMG Lithium, Almanya’nın Bitterfeld-Wolfen kentinde Avrupa’nın ilk lityum rafinerisini açtı. Rafinerinin iki yılı aşkın bir sürede inşa edildiği ve yaklaşık 140 milyon avroya mal olduğu belirtiliyor.

Tesisin lityumunun çoğu Brezilya’dan geleceği bildirilirken, rafineri daha sonra ham maddeyi pille uyumlu lityum hidroksite dönüştürecek. Tesisin yılda 500 bin elektrikli araca güç vermeye yetecek olan 20 bin ton lityum hidroksit üretmesi bekleniyor. Gelecekte Portekiz ve Ore Dağları gibi Avrupa’daki madenlerden çıkarılan lityumun da burada üretilmesi planlanıyor.

Avrupa genelinde toplamda altı yeni rafineri projesi planlanıyor. Finlandiya’da Sibanye Stillwater Ltd. 588 milyon avroluk bir yatırım yaparak yeni bir lityum rafinerisi kuruyor. İngiltere’de ise Tees Valley Lithium ve Green Lithium, birbirine yakın iki ayrı rafineri kurmayı hedefliyor.

Bu yatırımlar, AB’nin kritik ham maddeler konusunda Çin’e bağımlılığını azaltma çabalarını destekliyor ve elektrikli araç bataryalarına olan artan talebi karşılamayı amaçlıyor.

#
Anasayfa      Dünya      Avrupa’nın ilk lityum rafinerisi yılda 500 bin elektrikli araca yetecek kadar lityum hidroksit üretecek

Avrupa’nın ilk lityum rafinerisi yılda 500 bin elektrikli araca yetecek kadar lityum hidroksit üretecek
Euronews’in aktarımına göre, AMG Lithium, Almanya’nın Bitterfeld-Wolfen kentinde Avrupa’nın ilk lityum rafinerisini açtı. Rafinerinin iki yılı aşkın bir sürede inşa edildiği …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-20
Enable Notifications OK No thanks