BOLTA
Enerji Haberleri

Stellantis, Leapmotor ile Avrupa’da elektrikli araç pazarına giriyo

Çinli otomobil üreticisi Leapmotor ve küresel otomotiv devi Stellantis, Avrupa’da şehir içi kullanım için tasarlanmış bir kompakt araba ve SUV modelinin siparişlerini almaya başlıyor. Bu adım, Avrupa pazarına uygun fiyatlı elektrikli araç (EV) çözümleri sunarak elektrikli araçlar konusunda daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

Avrupa elektrikli araç pazarında Leapmotor devri

Leapmotor’un T03 modeli, eylül sonundan itibaren 18.900 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, C10 SUV modeli ise ekim ayında 36.400 euro fiyat etiketiyle bayilerde yerini alacak. Bu iki model, Avrupa’da ilk kez Milano yakınlarında sergilendi ve ilk etapta Çin’den ithal edilecek. Ancak T03 modeli, Stellantis’in Polonya’daki Tychy fabrikasında da montajlanarak, ithalat vergilerinden kaçınma potansiyeline sahip olacak.

volvo elektrikli arac uretimini cinden belcikaya tasiyor Stellantis, Leapmotor ile Avrupa’da elektrikli araç pazarına giriyo Elektrikli Araçlar

Stellantis CEO’su Carlos Tavares, C10 modelinin Avrupa’da üretilebileceğine dair sinyaller verdi ancak üretimle ilgili detaylar henüz netleşmedi. Stellantis, Leapmotor markası ile Avrupa pazarındaki uygun fiyatlı elektrikli araç portföyünü genişletmeyi hedefliyor. Bu ortaklık, Stellantis’in 15. markası olarak Leapmotor’u Avrupa pazarına entegre etmeyi ve aynı zamanda elektrikli araçlarda çeşitliliği artırmayı amaçlıyor. Avrupa Birliği’nin CO2 emisyon kurallarına uyum sağlamayı hedefleyen Stellantis, küresel talebin düşüşte olduğu bir dönemde bu ortaklıkla Avrupa’da yeni bir hareketlilik yaratmayı hedefliyor.

Leapmotor’un Avrupa’da uygun fiyatlı elektrikli araçlarla geniş bir müşteri tabanına ulaşma stratejisi, Stellantis’in bu pazardaki konumunu güçlendirecek. Ayrıca, Stellantis’in Leapmotor ile kurduğu bu ortaklık, bir Batılı otomotiv üreticisinin Çinli bir markayla kurduğu ilk üretim, ihracat ve satış haklarını içeren işbirliği olması açısından önem taşıyor. Tavares, Avrupa’daki otomobil ve vanların CO2 hedeflerine ulaşılması için elektrikli araçların benzinli modellerle aynı fiyata satılmasının gerektiğini vurguladı.

Stellantis, Leapmotor ile Avrupa’da bütçe dostu elektrikli araç çözümleri sunarak, Avrupa pazarında rekabet gücünü artırmayı ve sürdürülebilir enerji hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Özellikle Avrupa’daki düşük fiyatlı EV talebine hitap eden bu yeni modeller, tüketicilere daha fazla seçenek sunarak pazardaki rekabeti kızıştıracak. Stellantis’in Polonya’daki montaj hattı, Avrupa’da yerel üretim avantajı sunarak ithalat vergilerinden kaçınma ve fiyat rekabetini artırma fırsatı sunacak.

The post Stellantis, Leapmotor ile Avrupa’da elektrikli araç pazarına giriyo appeared first on FutureFlow.Life.

#
Anasayfa      Elektrikli Araçlar      Stellantis, Leapmotor ile Avrupa’da elektrikli araç pazarına giriyo

Stellantis, Leapmotor ile Avrupa’da elektrikli araç pazarına giriyo
Çinli otomobil üreticisi Leapmotor ve küresel otomotiv devi Stellantis, Avrupa’da şehir içi kullanım için tasarlanmış bir kompakt araba ve SUV modelinin siparişlerini almaya …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-24
Enable Notifications OK No thanks