BOLTA
Enerji Haberleri

Azerbaycan ve Türkiye arasında yenilenebilir enerji koridoru

Azerbaycan’ın Türkiye’ye yenilenebilir enerji koridoru oluşturma planları, yeni bir aşamaya girdi. Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Hamburg’da gerçekleştirilen Karasal ve Deniz Üstü Rüzgâr Etkinliği’nde AA muhabiri Gülşen Çağatay’a yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki işbirliğinin sadece petrol ve doğal gazla sınırlı olmadığını, yenilenebilir enerji alanında da önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Şahbazov, Azerbaycan’dan Türkiye’ye uzanacak bir enerji koridoru üzerinde fizibilite çalışmalarının sürdüğünü belirterek, özellikle rüzgâr ve güneş enerjisine ağırlık verdiklerini dile getirdi. Bakan, bu projeye Nahçıvan’da kurulacak 1 GW’lık yenilenebilir enerji santralinin de dahil edilerek, üretilen enerjinin Türkiye pazarına taşınmasının hedeflendiğini söyledi.

Proje kapsamında Hazar Denizi’nden Türkiye’ye kadar uzanacak bir enerji koridoru inşa etme planları yapıldığını belirten Şahbazov, bu koridorun Zengezur üzerinden geçmesinin de planlandığını ifade etti. Bakan ayrıca, Kasım ayında Bakü’de düzenlenecek olan COP29 iklim zirvesinin hazırlıklarının hızla sürdüğünü ve zirvenin iklim değişikliğiyle mücadeleye önemli katkılar sunmasını beklediklerini kaydetti.

#
Anasayfa      azerbaycan      Azerbaycan ve Türkiye arasında yenilenebilir enerji koridoru

Azerbaycan ve Türkiye arasında yenilenebilir enerji koridoru
Azerbaycan’ın Türkiye’ye yenilenebilir enerji koridoru oluşturma planları, yeni bir aşamaya girdi. Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Hamburg’da gerçekleştirilen Karas…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-25
Enable Notifications OK No thanks