BOLTA
Enerji Haberleri

Macquarie, D.E. Shaw’un yenilenebilir enerji projelerine ortak oluyor

Macquarie Group, ABD’li yatırımcı D.E. Shaw’un yenilenebilir enerji birimine 1,73 milyar dolara kadar çıkacak bir yatırımla ortak oluyor. Avustralya’nın önde gelen yatırım bankası Macquarie Group, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir adım attı. Şirketin varlık yönetimi bölümü, ABD’li yatırımcı D.E. Shaw’un yenilenebilir enerji kolu olan D.E. Shaw Renewable Investments’a (DESRI) 1,73 milyar dolara kadar çıkabilecek bir yatırım yapacağını açıkladı. Bu hamle, dünya genelinde artan temiz enerji talebine yanıt olarak, sürdürülebilir enerji çözümlerine yönelik önemli bir iş birliğini temsil ediyor.

Macquarie yenilenebilir enerji yatırımları arttırıyor

Macquarie’nin bu yatırımı, küresel ölçekte yükselen jeopolitik riskler, yüksek borçlanma maliyetleri ve kalıcı enflasyon gibi zorluklara rağmen, temiz enerjiye olan talebin ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne seriyor. Bu yatırım, Macquarie’nin, yenilenebilir enerji pazarındaki fırsatları yakalamak ve iklim değişikliğiyle mücadelede daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak için DESRI ile iş birliği yapma hedefini yansıtıyor.

hero future energies 20 milyar dolarlik yatirim yapacak1 copy 1 Macquarie, D.E. Shaw’un yenilenebilir enerji projelerine ortak oluyor İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik

Macquarie Asset Management’ın Amerika Yeşil Yatırımlar Başkanı William Demas, “Bu ortaklık, Macquarie Varlık Yönetimi’ni, yenilenebilir enerji pazarındaki büyüme fırsatlarını yakalamak ve net sıfır hedeflerine ulaşmada önemli bir oyuncu haline getirecek” dedi. Yatırım, dünya genelinde yenilenebilir enerjiye geçişin hızlandığı bu dönemde, tedarikçilerin ve müşterilerin güvenilir iş ortaklarıyla pazarı ölçeklendirme ve konsolide etme arayışlarına yanıt veriyor.

D.E. Shaw Renewable Investments, ABD genelinde 24 eyalette faaliyet gösteriyor ve 10 gigavatın üzerinde elektrik üretim kapasitesine sahip. Şirketin projeleri arasında güneş, rüzgar ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı projeler yer alıyor. Macquarie’nin bu yatırımı, DESRI’nin 25 gigavatlık yeni geliştirme projelerini de destekleyecek ve yenilenebilir enerji kapasitesini daha da artırmasına olanak sağlayacak.

Bu yatırım, dünya genelindeki hükümetler ve şirketlerin iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında temiz enerji kaynaklarını benimsemeye yönelik artan talebini de yansıtıyor. Macquarie, DESRI ile olan bu ortaklığın, yenilenebilir enerji piyasasında büyüme potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için önemli bir adım olduğunu vurguluyor.

The post Macquarie, D.E. Shaw’un yenilenebilir enerji projelerine ortak oluyor appeared first on FutureFlow.Life.

#
Anasayfa      İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik      Macquarie, D.E. Shaw’un yenilenebilir enerji projelerine ortak oluyor

Macquarie, D.E. Shaw’un yenilenebilir enerji projelerine ortak oluyor
Macquarie Group, ABD’li yatırımcı D.E. Shaw’un yenilenebilir enerji birimine 1,73 milyar dolara kadar çıkacak bir yatırımla ortak oluyor. Avustralya’nın önde gelen yatırım ba…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-25
Enable Notifications OK No thanks