BOLTA
Enerji Haberleri

1000 yeni şarj istasyonu geliyor!

Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, şarj istasyonu altyapısı da hızla genişliyor. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, ülkedeki elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 2024 yılı Ağustos ayı itibarıyla 22.485’e ulaştı.

Üçay Mühendislik, 2026 planlarını açıkladı

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) raporuna göre, 2024 yılında Türkiye’deki elektrikli araç satışları bir önceki yıla kıyasla %100 artış göstererek 138 bin adedi aştı. Bu hızlı büyüme, şarj altyapısının da aynı oranda geliştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Sektör uzmanları, mevcut talebi karşılamak için şarj istasyonu altyapısının önümüzdeki 5 yıl içinde %200 oranında artması gerektiğini belirtiyor. Bu doğrultuda, özel sektör firmaları da yatırımlarını hızlandırıyor.

E-mobilite alanında faaliyet gösteren firmalardan Üçay Mühendislik, 2026 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 1000 yeni şarj istasyonu kurmayı planladıklarını açıkladı. Şirketin CEO’su Turan Şakacı, Elektrikli araç kullanıcılarının şarj ihtiyaçlarını verimli, çevreci ve kesintisiz bir şekilde karşılamayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

Şakacı ayrıca, kurulacak şarj istasyonlarında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının da planlandığını belirtti. Bu hamle, sektörün sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunma çabalarının bir parçası olacak.

Uzmanlar, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte şarj altyapısının da gelişmesinin, Türkiye’nin enerji dönüşümü ve çevre dostu ulaşım hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynayacağını vurguluyor. Önümüzdeki yıllarda hem kamu hem de özel sektör yatırımlarıyla şarj istasyonu ağının daha da genişlemesi bekleniyor.

The post 1000 yeni şarj istasyonu geliyor! appeared first on FutureFlow.Life.

#
Anasayfa      Elektrikli Araçlar      1000 yeni şarj istasyonu geliyor!

1000 yeni şarj istasyonu geliyor!
Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, şarj istasyonu altyapısı da hızla genişliyor. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, ülke…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-26
Enable Notifications OK No thanks