BOLTA
Enerji Haberleri

İspanya, yeşil hidrojen kapasitesini artırıyor

İspanya, yeşil hidrojen hedefini 2030 yılına kadar 12 GW kapasiteye çıkararak, Avrupa’nın bu alandaki liderlerinden biri olma yolunda önemli bir adım attı. Daha önce 11 GW olarak belirlenen bu hedef, ülkedeki yenilenebilir enerji projelerinin artması ve yeşil hidrojen üretimine yönelik büyük yatırımlarla birlikte güncellendi.

İspanya, bu hedefe ulaşmak için büyük yatırımlar çekmeye başladı. Çinli elektrolizör üreticisi Hygreen Energy ve Envision Group gibi şirketler, İspanya’da büyük çaplı yeşil hidrojen projelerine yatırım yapmaya yöneldi. Ancak bu alanda bazı zorluklar da bulunuyor; yüksek maliyetler ve talep belirsizlikleri nedeniyle bazı büyük enerji şirketleri, projelerini yavaşlatmak zorunda da kaldı. Örneğin, Iberdrola, finansman gecikmeleri nedeniyle yeşil hidrojen hedeflerini küçültmek zorunda kalmıştı.

Bu gelişmelerin yanı sıra İspanya, enerji ve iklim planını güncelleyerek, 2030 yılına kadar enerji depolama kapasitesini de 22,5 GW’a çıkarmayı hedefliyor. Ülke, hidrojenin sanayide kullanımını artırmayı ve bunu daha büyük ölçekte yenilenebilir kaynaklarla sağlamayı amaçlıyor.

İspanya’nın yeşil hidrojen stratejisi, Avrupa’da en iddialı planlardan biri olarak öne çıkıyor.

#
Anasayfa      Dünya      İspanya, yeşil hidrojen kapasitesini artırıyor

İspanya, yeşil hidrojen kapasitesini artırıyor
İspanya, yeşil hidrojen hedefini 2030 yılına kadar 12 GW kapasiteye çıkararak, Avrupa’nın bu alandaki liderlerinden biri olma yolunda önemli bir adım attı. Daha önce 11 GW ol…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-26
Enable Notifications OK No thanks