BOLTA
Enerji Haberleri

Almanya’nın en büyük şehirlerindeki evlerin üçte birinden fazlası bölgesel ısıtmaya sahip

E.ON, büyük Alman şehirlerindeki ısıtma geçişinin durumuyla ilgili bir raporda , Münih ve Hamburg’da bölgesel ısıtmanın payının yüzde 36’nın biraz üzerinde ve Berlin’de yüzde 33’ün biraz üzerinde olduğunu söyledi. Bir milyondan fazla nüfusa sahip dört Alman şehri arasında Köln, yaklaşık yüzde 11’lik bir bölgesel ısıtma payıyla geride kalıyor. Raporda, şehrin yakın zamanda emisyonları düşürmek için 2030 yılına kadar payı yaklaşık üçte bire çıkarma planlarını açıkladığı belirtildi.

E.ON, ısı pompalarının Berlin evlerinin yüzde 4’ünden fazlasını tedarik ederken, Hamburg, Münih ve Köln’de paylarının yaklaşık yüzde iki olduğunu söyledi. Gazlı ısıtmanın payı Hamburg’da yüzde 36’dan Köln’de neredeyse yüzde 57’ye, yağlı ısıtmanın payı ise Münih’te yüzde 16’dan Köln’de yüzde 23’e kadar değişiyor. Berlin, Köln ve Hamburg’da binaların yüzde 54 ila 59’u enerji verimliliğini artırmak için halihazırda kısmi veya tam yenilemelerden geçmiş durumda. E.ON, “Münih, yüksek oranda eski bina ve yüzde 41,3 oranında kısmen veya tamamen yenilenmiş bina ile uzak kalarak dördüncü sırada yer alıyor.” diye belirtti.

Yeni enerji çözümleri yüksek tasarruf potansiyeli sunuyor

E.ON’a göre, özel ev sahipleri de ısıtma sistemlerini yenileyerek ve değiştirerek ısıtma geçişinin başarısına katkıda bulunabilirler. Yeni enerji çözümlerine yapılan yatırımlar yalnızca iklim için değil, aynı zamanda sıklıkla finansal olarak da faydalı olarak değerlendirilirken, E.ON ve RWTH Aachen Üniversitesi, özel haneler için yeni enerji çözümlerinin potansiyel tasarrufları üzerine bir çalışma yürüttü. Örneğin, 1990’dan kalma örnek bir yenilenmemiş müstakil evdeki elektrik ve ısıtma için yıllık enerji faturası, gazlı ısıtma yerine bir ısı pompası, güneş enerjisi sistemi ve pil depolaması kullanılarak 2024’te ortalama 2.870 avrodan 904 avroya (eksi yüzde 69) düşürülebilir. 2005’te inşa edilen müstakil bir evde maliyetler ortalama 2.947 avrodan yılda 815 avroya düşecek ve bu da yüzde 72’lik bir azalma anlamına gelecektir.

E.ON’da Ticari İşlerden Sorumlu Baş İşletme Sorumlusu Marc Spieker, “Özellikle metropol alanlarında, enerji dönüşümü her şeyden önce ısıtmada temel bir değişiklik anlamına geliyor. CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltma ve verimli ısı tedariki için sinerjilerden yararlanma potansiyelinin en yüksek olduğu yer burasıdır. E.ON’da, şehirleri ve belediyeleri karbonsuzlaştırma yolunda destekleyerek enerji dönüşümünü yönlendiriyoruz. Dijital araçlar ve ısı haritamızdan gelen verilerle şeffaflık yaratıyor ve somut uygulama potansiyeli gösteriyoruz.” dedi.

#
Anasayfa      Almanya      Almanya’nın en büyük şehirlerindeki evlerin üçte birinden fazlası bölgesel ısıtmaya sahip

Almanya’nın en büyük şehirlerindeki evlerin üçte birinden fazlası bölgesel ısıtmaya sahip
E.ON, büyük Alman şehirlerindeki ısıtma geçişinin durumuyla ilgili bir raporda , Münih ve Hamburg’da bölgesel ısıtmanın payının yüzde 36’nın biraz üzerinde ve Berlin’de yüzde…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-10
Enable Notifications OK No thanks