BOLTA
Enerji Haberleri

Aksa Doğalgaz, Fortune 500 Türkiye Listesinde 44’üncü Sırada

aksa_dogalgaz

Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, 2023 yılı itibarıyla net satış, öz kaynak ve FAVÖK gibi ekonomik değerler dikkate alınarak belirlenen Fortune 500 Türkiye Listesi‘nde 44’üncü sırada yer aldı. Aksa Doğalgaz, 27 il merkezi, 306 ilçe ve beldede 5 milyon abonesine doğal gazı güvenle ulaştırarak önemli bir başarıya imza attı.

Aksa Dogalgaz Yasar Aslan Aksa Doğalgaz, Fortune 500 Türkiye Listesinde 44’üncü Sırada Aksa Doğalgaz

Sürdürülebilir Büyüme Stratejisi

2023 yılı cirosu 49,8 milyar TL olan Aksa Doğalgaz, geçen yıl yaptığı 5,7 milyar TL’lik yatırımla dikkat çekti. Toplam yatırım tutarı ise 40 milyar TL seviyesine ulaştı.

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aslan, doğal gaz dağıtım sektöründeki liderliklerini sürdürebilmek için yapılan yatırımların önemine değindi:

“Geçtiğimiz yıl, şirketimizin sürdürülebilir büyüme stratejisinin temel taşlarını daha da güçlendirdik ve 6 bin kilometre yatırımımızla sektörümüz açısından dünyada bir ilke imza attık. Bugün 45 bin kilometreye aşan şebeke uzunluğumuzla abone sayımızı ve doğal gaz dağıtım hacmimizi önemli ölçüde artırarak ülkemizin enerji güvenliğine katkıda bulunmayı sürdürüyoruz.”

Kazancı Holding’in Gücü

Aksa Doğalgaz, Kazancı Holding’in yarım asrı aşan tecrübesi ve bilgi birikiminden güç alarak ilerlemeye devam ediyor. 175 ofis ve 4 bin 356 çalışanıyla vatandaşları doğa dostu, ekonomik ve konforlu doğal gaz ile buluşturan şirket, doğal gaz arzını en yüksek müşteri memnuniyetiyle kesintisiz ve güvenli bir biçimde sağlamayı hedefliyor.

Aksa Doğalgaz Hakkında

Aksa Doğalgaz, 27 il merkezi, 306 ilçe ve beldede yaklaşık 17,4 milyon nüfusa, 7 milyon potansiyel aboneye hizmet veriyor. “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla Türkiye’nin her yerine doğal gaz hizmetini ulaştırmayı amaçlayan şirket, genişleyen dağıtım bölgelerine yönelik yatırımlarıyla ülke ekonomisine de katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Aksa Doğalgaz, Fortune 500 Türkiye Listesinde 44’üncü Sırada yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Aksa Doğalgaz      Aksa Doğalgaz, Fortune 500 Türkiye Listesinde 44’üncü Sırada

Aksa Doğalgaz, Fortune 500 Türkiye Listesinde 44’üncü Sırada
Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, 2023 yılı itibarıyla net satış, öz kaynak ve FAVÖK gibi ekonomik değerler dikkate alınarak belirlenen Fortu…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-10
Enable Notifications OK No thanks