BOLTA
Enerji Haberleri

Akıllı Sistemlerle %60 Elektrik Tasarrufu Sağlanabilir

3_ay_Muhendislik_Elektrik_Grup_Koordinat_Haydar_Catalbasli

Ticari Aydınlatma ve Enerji Verimliliği

Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın (UNEP) raporuna göre, dünya çapında elektrik tüketiminin yaklaşık %20’si aydınlatma sistemlerinden kaynaklanıyor. Bu tüketimin %50’sini ticari aydınlatma sistemleri oluşturuyor. Akıllı ticari aydınlatma kontrol sistemleri kullanarak bu enerjinin %60’ını tasarruf etmek mümkün.

3 ay Muhendislik Elektrik Grup Koordinat Haydar Catalbasli Akıllı Sistemlerle %60 Elektrik Tasarrufu Sağlanabilir Akıllı sistemler

Ticari Aydınlatma Tasarımı ve Önemi

Enerjiye olan ihtiyacın arttığı ve enerji kaynaklarının hızla azaldığı günümüzde, ticari işletmelerde enerji tasarrufu sağlamak büyük önem taşıyor. Üçay Mühendislik Elektrik Grup Koordinatörü Haydar Çatalbaşlı, ticari aydınlatma tasarımının önemini vurgulayarak, aydınlatma tasarımı kapsamında yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor:

  • Temel Tasarım: Bu aşamada aydınlatma konsepti fikirleri oluşturulup, ışık izleri ve önerilen aydınlatma şeması belirleniyor.
  • Avan Tasarım: Armatürlerin yerleşimi, aydınlatma hesapları ve bütçeleri tanımlanıyor. Işık kontrolü stratejisi oluşturuluyor.
  • Detaylı Tasarım: Şematik proje revize edilerek detaylandırılıyor. Nihai özellikler belirlenip final proje ve şartnameye aktarılıyor.
  • İhale ve Dokümantasyon: İhale çalışmalarına başlanıyor ve tasarım ve inşaat ekiplerine refakat ediliyor.
  • Test ve Devreye Alma: Kurulum ve devreye alma sürecinde saha ziyaretleri yapılarak ekipman ve proje incelemeleri gerçekleştiriliyor.

Enerji Tasarrufu ve Güvenlik

Haydar Çatalbaşlı, ticari aydınlatma sistemlerinin enerji tüketimindeki payının büyük olduğunu belirtiyor. Akıllı aydınlatma kontrol sistemleri sayesinde mesai saatleri dışında, hafta sonlarında veya resmi tatillerde ışıkların programlanması mümkün hale geliyor. Bu sistemler, hareket ve ışık seviye sensörleri ile güvenliği artırarak hırsızlığı önleyebiliyor.

ÜÇAY GRUP Hakkında

2000 yılında İstanbul’da kurulan Üçay Grup, mühendisliği merkezine alarak çevreye duyarlı sistemler oluşturmayı hedefliyor. Grup, bünyesinde Üçay Mühendislik, Üçay İnşaat, Isomer, Evjet Teknoloji şirketlerini ve EVREKAA Ar-Ge Merkezi’ni barındırıyor. İklimlendirme, enerji, E-Mobilite, elektrik, mekanik ve teknoloji alanında kaliteli ürün ve hizmetler sunuyor.

Üçay Mühendislik, ticari aydınlatma tasarımı ve kontrol sistemleriyle müşterilerine enerji tasarrufu sağlarken, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor. Akıllı sistemler sayesinde ticari işletmelerde %60’a varan enerji tasarrufu elde edilebiliyor.

Akıllı Sistemlerle %60 Elektrik Tasarrufu Sağlanabilir yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Akıllı sistemler      Akıllı Sistemlerle %60 Elektrik Tasarrufu Sağlanabilir

Akıllı Sistemlerle %60 Elektrik Tasarrufu Sağlanabilir
Ticari Aydınlatma ve Enerji Verimliliği Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın (UNEP) raporuna göre, dünya çapında elektrik tüketiminin yaklaşık %20’si aydınlatma sistemle…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-11
Enable Notifications OK No thanks